Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: 'Kiev rejimi yeni bir terör suçu daha işledi'

Genel 6.06.2023 17:52:17 0
Rusya Savunma Bakanı Şoygu:

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kahovka Hidroelektrik Santrali'ne (HES) yönelik saldırı nedeniyle Ukrayna yönetimini suçlayarak, "Bu gece, Kiev rejimi yeni bir terör suçu daha işledi ve Kahovka HES'e ait yapılar havaya uçuruldu." dedi.

Şoygu, başkent Moskova'da Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ukrayna'nın üç gün boyunca askeri birlik ve teçhizatları yoğunlaştırarak farklı cephelere yönelik uzun zamandır söz verdiği saldırıları başlattığını belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 23. ve 31. Mekanize Tugayının 4 Haziran'da beş yöne taarruza geçtiğini hatırlatan Şoygu, burada 300 Ukrayna askeri, 16 tank, 26 zırhlı araç ve 14 otomobilin imha edildiğini anlattı.

Ukrayna ordusunun 5 Haziran'da ise 5 tugaydan oluşan birliklerle 7 koldan saldırı düzenlediğini aktaran Şoygu, "Taarruz durduruldu ve daha da fazla kayba uğradılar. 1600'den fazla asker, 8'i Leopard tank, 3'ü AMX-10 model tekerlekli tank olmak üzere 28 tank, 79'u yabancı yapım olmak üzere 136 askeri teknik araç yok edildi. Saldırı girişimleri engellendi, düşman durduruldu." diye konuştu.

Şoygu, "3 gün içindeki bütün yönlerdeki çatışmalarda Ukrayna ordusunun 3 bin 715 asker kaybettiğini" dile getirerek, askeri teknik olarak 52 tank, 207 askeri zırhlı araç, 134 otomobil, 5 uçak, 2 helikopter, 48 obüs ve 53 insansız hava aracını vurduklarını kaydetti.

Rus ordusunun bu çatışmalardaki kayıplarına da değinen Şoygu, "Maalesef kayıplarımız da oldu. Müşterek Kuvvetler Birliklerinden düşmana taarruz esnasında 71 asker öldü, 210'u da yaralandı. 15 tank, 9 piyade savaş aracı, 2 otomobil ve 9 obüs kaybettik." bilgisini verdi.

- Kahovka HES saldırısı

Kahovka HES'e yönelik saldırı nedeniyle Ukrayna'yı suçlayan Şoygu, "Bu gece, Kiev rejimi yeni bir terör suçu daha işledi ve Kahovka HES'e ait yapılar havaya uçuruldu. Bu da geniş bölgelerin su altında kalmasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Şoygu, Ukrayna'nın Herson bölgesinden askeri birliklerini ve ekipmanlarını saldırı yaptığı bölgelere çekmek istediğini belirterek, "Bu nedenle Herson tarafındaki konumu da zayıflayacak. Bu nedenle, Dinyeper'ın sağ yakasındaki savunma pozisyonlarını güçlendiriyor." dedi.

Ukrayna'nın, Rusya tarafından yapılacak saldırıları önlemek için sabotaj yaptığını anlatan Şoygu, "Ayrıca elde edilen verilere göre, (Ukrayna'nın kontrolündeki) Dnipropetrovsk HES'inden su salınımı önemli ölçüde arttı ve bu da bölgelerdeki su baskınlarını daha da artırdı. Bu gerçek, Kiev rejimi tarafından önceden planlanan büyük çaplı bir sabotajın kanıtıdır." diye konuştu.

Yorum

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.