Bugün, 8 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Roketsan, SAHA EXPO'da ilk kez sergileyeceği yeni ürünlerini tanıttı

Genel 21.10.2024 16:10:57 0
Roketsan, SAHA EXPO

İSTANBUL (AA) - Roketsan'ın geliştirdiği Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı ve lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS, ilk kez Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO'da sergilenecek.

Roketsan tarafından 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek SAHA EXPO öncesinde İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda SAHA EXPO'da ilk kez sergilenecek Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı ve lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS tanıtıldı.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, konuşmasında, üzerinde taşıdığı 4 adet Cirit lazer güdümlü füze ile 8 kilometreye kadar etkin koruma sağlayacak Roketsan Pusu'nun yüksek manevra ve hareket kabiliyeti ile antitank savunmasında önemli bir güç çarpanı oluşturacağını söyledi.

Türk Kara Kuvvetlerinin en önemli vurucu gücü obüsler için geliştirdikleri LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatının ise 25 kilometreye ulaşan menzili ve 22 kilogramlık harp başlığıyla görevlere hazırlandığını anlatan İkinci, "Tanksavar sistemlerimizi ise yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyoruz. Lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemimiz L-OMTAS, yarı aktif lazer arayıcı başlığıyla hedeflerini tam isabetle avlamak için geliyor. Üç ayaklı platformlardan atılabilecek L-OMTAS ile tanklar, zırhlı araçlar ve beton koruganlar gibi sert hedeflere karşı yeni bir savunma yeteneğini de ordumuza kazandırıyoruz. Gücünü Türk milletinden alan bir şirket olarak geniş ürün yelpazemizle ülkemizin savunmasına güç katmaya ve geleceğimizi güvenli hale getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

- Roketsan, SAHA EXPO'ya 30'un üzerinde ürünüyle katılıyor

İkinci, SAHA EXPO'da Çelik Kubbe'nin vurucu gücü olacak hava savunma füzelerinden dünyaya nam salan SİHA mühimmatına, zırhları delen antitank füzelerinden milli üretim olarak menzil rekorları kıran füze sistemlerine kadar 30'un üzerinde ürünü katılımcılarla buluşturacaklarını dile getirdi.

Roket ve füze sistemlerinde 36 yıldır kazandıkları bilgi ve tecrübeleriyle her geçen gün kabiliyetlerini katlayarak geleceğin teknolojilerine yön verdiklerine işaret eden İkinci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin hava savunmasının temelini oluşturacak Çelik Kubbe Projesi'nde Türkiye'nin roket ve füze üretim merkezi olarak tüm katmanlı hava savunma füzelerimizle yer alıyoruz. Alçaktan yüksek irtifaya kadar sıralanan, farklı menzillerde geliştirilen ve çeşitli platformlara entegre edilen ürünlerimizle Çelik Kubbe Projesi'nin en önemli parçalarından biri olan vurucu gücünü oluşturuyoruz. Çelik Kubbe'nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü olacak Siper Ürün-2 Sistemi'nin atışlı testini birkaç gün önce başarıyla gerçekleştirdik.

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterindeki tek enerji silahı olan Alka'ya FPV dronları imha kabiliyeti de kazandırarak günümüzün en önemli tehditlerinden birini de etkisiz hale getirebilecek güce ulaştırdık. Ayrıca henüz birkaç gün önce Levent yakın hava savunma sistemimizin de ilk atış testini gerçekleştirerek önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Çelik Kubbe Projesi'nde yer alan ürünlerimizi yeni özelliklerle geliştirmek ve projeye yeni sistemler dahil etmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz."

- "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katıyoruz"

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit de geliştirdikleri son teknoloji ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcılığına ve gücüne güç katarken dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdikleri ihracatla da Türkiye'ye önemli kazanımlar sağladıklarını söyledi.

Geçen yıllarda da yer aldıkları dünyanın en büyük 100 savunma ve havacılık sanayi şirketi içinde de hızla yükselmeye devam ettiklerine dikkati çeken Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

"Defense News Top 100 listesinin 2024 sıralamasında 2023 yılına göre 9 basamak birden yükselerek 71'inci sırada yer almayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması'nda ise genel sıralamada 2022 yılına göre 15 basamak birden yükselerek 50'nci sırada yer almayı başardık. Ayrıca yurt dışına satışını gerçekleştirdiğimiz yüksek katma değerli ürünlerimiz ile de İSO 500 listesinde yer alan Türkiye'nin en çok ihracat yapan 39'uncu şirketi olduk. Türkiye'de AR-GE'ye en çok yatırım yapan şirketlerden biri olarak bu başarılarımızı çok daha yükseklere taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."

Yorum

MEB’den açık lise açıklaması! Yeni AÖL sınav takvimi ve detaylar belli oldu

Bilal Yılmaz Çandıroğlu İl Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

Öğretmen maaşları netleşti! Uzman öğretmen başöğretmen ve derecelerine göre 2026 Ocak Öğretmen maaşları

Yarıyıl Tatili Ücretli Öğretmenleri Vurdu: Ücretli Öğretmenlerden 11 Günlük Ek Ders Kesintisi!

Özür Grubu Eş Durumu Öğretmen Atama Başvuruları Hangi Tarihte Başlıyor?

Tüm memurlara ek zam, maaşlara refah payı geliyor!

Bünyamin Özdemir Milli Eğitim Müdürü Oldu

Kocaeli Türk Eğitim Sen’de yeni başkan Harun Künü oldu

“Avrupa’yı ‘Asrın Kışı’ mı Bekliyor? Uzmanlardan 1978–79 Uyarısı!”

Ek Tazminatlarla Birlikte Okul Müdürleri Ne Kadar Alacak? Doktoralı Müdürün Maaşı 112 Bin TL'yi Aştı!

Öğretmen, Doktor ve Yükseköğrenimlilerin Maaşı İçin 3 Katı Ödeme Çağrısı

AK Parti'nin Vaadi Vatandaşlık Maaşı İçin Pilot Uygulama Deprem Bölgesi ve Büyük Şehirlerde Başlıyor!

Kamu Çalışanlarına Örnek Olacak Karar: İdarenin Geç Kalan İşlemi Fatura Edildi

MEB Kadrolarında Zam Hesabı: Ocak Ayında Maaşlar Nasıl Değişecek?

Okul müdürü Hatice Özdaş milli eğitim müdürü olarak atandı

Öğretmenler Sınav Görevi Alamıyor: Başvuru Rekoru İstanbul’da Görevlendirmeleri Kilitledi

MEB’den “TBMM ifadesi değişti” iddialarına sert yanıt: Tarihsel gerçekler hatırlatıldı

4 Ayrı Adalet Bakanlığı Sınavı İçin Salon Başkanı ve Gözetmen Aranıyor: İşte Sınav Tarihleri ve Başvuru Kılavuzu!

MEB, EKYS Stratejisini Değiştirdi: 80 Sorunun Tam 24'ü Hangi Konudan Gelecek?

İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı: 7 Aralık’ta Kuvvetli Sağanak Geliyor

8 Aralık'ta Tüm Öğretmen Odalarında Ne Olacak? Eğitim-İş Şiddeti Protesto Edecek!

Yeni Yılın Tatil Programı Netleşti: 2026’da Kaç Gün Tatil Yapılacak?

MEB’den Okullara Sosyal Medya Zorunluluğu: Tüm Kurumlar Resmi Hesap Açacak

Öğretmen ve Velilere Kritik Uyarı: MEB Platformlarında Planlı Kesinti Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Kararlar Yayımlandı: Hazine, Aile ve MEB'de Kritik İsimler Değişti!

Şehit Yılmaz Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gülmez İlçe Müdürü Oldu!

Milas Süt Birliği'nden Eğitime Çığır Açan Destek: Üretim ve Öğrenim Tek Çatıda Buluştu

5 il milli eğitim müdürü görevden alındı, MEB tarafından 5 il müdürü ataması yapıldı

10 Bin Öğretmen Atamasında İlk Sıralar Belli Oldu: İşte En Çok Kontenjan Alacak Branşlar..

Adliye Emanet Bürosu Soygununda Tutuklu Memurun Çarpıcı İfadesi Ortaya Çıktı

Yükleniyor

YAZARLAR