'Potanın Perileri' başarılı günlerine dönmeye odaklandı

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun: - '(Avrupa şampiyonası) Türk kadın basketbolunu layık olduğu şekilde oynamamız lazım. Çok güçlü bir geçmişe sahip takımız' - 'Hayalimiz olimpiyat yarışının içinde kalm

Spor 26.05.2023 11:02:01 0

İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, ay-yıldızlı ekibi başarılı günlerine döndürmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Potanın Perileri" 15-25 Haziran'da İsrail ve Slovenya'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını sürdürüyor. Milli takım, D Grubu'nda Sırbistan, Macaristan ve Slovakya ile mücadele edecek.

Ekrem Memnun, milli takımın son durumu ve şampiyonadaki hedefleriyle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Turnuvada, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na Avrupa'dan katılacak takımların da belli olacağına vurgu yapan Memnun, "Büyük turnuva kaçırmak istemiyoruz. A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın böyle bir geleneği oluşmuştu. Çok kuvvetli bir mirası var. Son 2 büyük turnuvaya katılamadık. Dünya Kupası ve olimpiyat kaçırdık. Buna son vermek istiyoruz. Biz o turnuvaları oynamaya alışığız. Bunun kolay olmadığını da biliyoruz. Tekrar oralarda olmak istiyoruz." diye konuştu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonalarında birer kez gümüş ile bronz madalya aldığını ve üst üste 2 olimpiyata (2012, 2016) katıldığını hatırlatan Ekrem Memnun, "Türk kadın basketbolunu layık olduğu şekilde oynamamız lazım. Çok güçlü bir geçmişe sahip takımız. Bu kültürü canlandırmamız gerek. Türk kadın basketboluna da yakışan bu. Bunu büyük bir mücadele olarak görüyoruz." şeklinde görüş belirtti.


- "Hayalimiz olimpiyat yarışının içinde kalmak"


Turnuvada zor bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Ekrem Memnun, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

16 takımın olimpiyat kotası alabilmek için en iyi kadrolarıyla turnuvada yer alacağını kaydeden Memnun, şu ifadeleri kullandı:

"Olimpiyat oyunları öncesindeki Avrupa şampiyonaları çok sert geçiyor. Birinci amacımız ve hayalimiz olimpiyat yarışının içinde kalmak. Maç maç bakacağız. Zor bir gruptayız. Avrupa şampiyonu Sırplar var. Macarlar yeni bir jenerasyon getiriyor. Birkaç yıl önce çok önemli bir altyapı turnuvasında derece yaptılar. O jenerasyon şu an A Milli Takım'da yer almaya başladı. Yetenekli ve ABD'de oynayan oyuncuları var. Bir de her zaman çok hızlı oynayan bir Slovakya var. Hayalimizi gerçekleştirmemiz için önce gruptan çıkmamız lazım. Bunu başarabilmek için hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirmeliyiz. Bunun bilincindeyiz. Oyuncuların maç günü kazanmak için her şeylerini sahaya koyacaklarına eminim."


- "Çabukluğumuz ve savaşçı ruhumuz var"

Genç bir takım olduklarını vurgulayan Ekrem Memnun, en güçlü taraflarının çabuklukları ve savaşçı ruhları olduğunu dile getirdi.

Türk oyuncuların takımlarında daha fazla sorumluluk almaya başladığını ve bunun yansımasını gördüklerini aktaran Memnun, "Oyuncular henüz tecrübeli değiller. Çabukluğumuz ve savaşçı ruhumuz var. En güvendiğimiz taraflarımız bunlar. Bunları ön plana çıkarmak istiyoruz. Kırılgan olmamaya önem veriyoruz. Bizi hiçbir şeyin kırmasına izin vermemeliyiz. Biz mağdurlar değil savaşçılar yaratmak istiyoruz. Kızlarımızın ruhunda bu savaşçılığın olduğunu görüyoruz. Biraz daha cesaretlendirilmeye ihtiyaçları var. Karakterimizi ortaya koyarak gereğini yerine getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:
Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı MEB, 2025 yılı norm kadro fazlası öğretmen belirleme takvimini açıkladı. 18-22 Aralık tarihlerindeki tespit sürecinden sonra atama yetkisi ilk kez Bakanlığa geçiyor. İşte detaylar!
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.