11007,37%0,81
42,52% 0,07
49,55% -0,06
5743,85% -0,15
9322,75% 0,27
Günlerdir süren kararlı bir mücadelenin ardından, özel sektör öğretmenleri önemli bir dönüm noktasına ulaştı. İstanbul'dan Ankara'ya kadar yankı uyandıran yürüyüşleri ve başkentteki kararlı nöbetlerinin ardından, Öğretmenlerin Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın davetiyle kritik bir görüşmeye hazırlanıyor. Bu buluşma, öğretmenlerin özlük hakları mücadelesinde yeni bir sayfa açabilir.
Özel sektör öğretmenlerinin taleplerini Ankara'ya taşıyan sendika, 31 Temmuz'da hem işveren temsilcileriyle hem de ilgili bakanlık yetkilileriyle bir araya geleceklerini duyurdu. Bu toplantı, on binlerce öğretmenin ve ailelerinin ortak beklentilerini doğrudan yetkililere iletmek adına büyük önem taşıyor. Sendikadan yapılan açıklamada, görüşmelerde öğretmen hakları, özlük hakları, maaş iyileştirmeleri ve iş güvencesi gibi temel konuların masaya yatırılacağı belirtildi.
Sendika yetkilileri, uzun süredir devam eden hak arayışlarının kritik bir aşamada olduğunu vurgularken, çözüm sürecinde hem sorumluluk almaya hazır olduklarını hem de ilgili taraflardan sorumluluk beklediklerini ifade etti. Ankara'ya yürüyen öğretmenlerin direnişi ve kararlılığı, kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmişti. Bu sivil itaatsizlik eylemi, sendikanın bakanlık düzeyinde görüşme daveti almasında önemli bir rol oynadı.
Açıklamada, tüm öğretmenlerin ve ailelerinin ortak taleplerini ve duygularını bu toplantıya taşımak için azami çaba gösterileceği belirtildi. Sendika, süreçte sorumluluk alan ve öğretmenlerin çağrısına kulak veren herkese teşekkürlerini iletirken, "Sonuca ulaşması ve değişmesi gereken çok şey var. Sabırlıyız, kararlıyız," mesajını verdi. Bu görüşmenin, özel sektör öğretmenlerinin adil çalışma koşulları ve gelecek güvencesine ulaşmaları yolunda somut adımlar atılmasının önünü açması bekleniyor.