Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5990,19% 0,47
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Özel Sektör Öğretmenlerinden TBMM’ye Yürüyüş: Güvenceli Gelecek İçin Adım Adım Direniş

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, güvencesizliğe ve düşük ücretlere karşı başlattığı yürüyüşte altıncı güne ulaştı.

Eğitim 1.07.2025 10:11:00 0
Özel Sektör Öğretmenlerinden TBMM’ye Yürüyüş: Güvenceli Gelecek İçin Adım Adım Direniş

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, güvencesizliğe ve düşük ücretlere karşı başlattığı yürüyüşte altıncı güne ulaştı. Eskişehir’de TED ve Bahçeşehir Kolejleri önünde açıklama yapan öğretmenler, son durak olan Ankara’da TBMM’ye seslenecek.  Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın İstanbul'dan Ankara'ya başlattığı "güvencesiz çalışma koşullarına karşı yürüyüşü" altıncı gününde Eskişehir'e ulaştı. Öğretmenler, özel okullardaki düşük ücretler, mobbing ve sendikal baskılara dikkat çekerek haklarını yasal güvence altına almayı talep ediyor. Yarın TBMM'ye yürüyecek olan eğitimciler, "Öğretmenliği yaşatacağız!" mesajı verdi.

Özel Sektör Öğretmenlerinin Büyük Yürüyüşü Eskişehir'de Zirve Yaptı: Hedef TBMM!

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin güvencesiz çalışma koşullarına ve maruz kaldıkları baskılara karşı başlattıkları "büyük yürüyüş", altıncı gününde Eskişehir'e ulaştı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, İstanbul'dan Ankara'ya uzanan bu kararlı adımlarıyla, özel okullardaki öğretmenlerin yaşadığı sorunlara kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve haklarını yasal güvence altına almayı hedefliyor. Yürüyüşün son durağı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olacak.

Eskişehir'de TED ve Bahçeşehir Kolejleri Önünde Sert Tepki

Yürüyüşün Ankara öncesindeki son önemli durağı olan Eskişehir'de, öğretmenler eylemlerini Türkiye'nin önde gelen özel eğitim kurumlarından TED Koleji ve Bahçeşehir Koleji önünde gerçekleştirdi. TED Koleji önündeki eylemlerine yapılan müdahaleye rağmen, açıklamayı kampüsün arka bölümünde sürdüren eğitimciler, "Korktukları için bizi istemiyorlar" diyerek duruma tepki gösterdi.

Öğretmenler, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'na hitaben sert sorular yöneltti: "TED Genel Başkanı olmak asgari ücretle, güvencesiz şekilde öğretmen çalıştırmak mıdır? Öğretmen Sendikası'yla görüşmeyi reddedip sendikalı öğretmenleri işten atmak mıdır?" Açıklamada, bu kurumlarda çalışmanın yarattığı psikolojik yükün öğretmenleri derinden etkilediği vurgulandı.

Bahçeşehir Koleji önünde yapılan açıklamada ise özel sektör patronlarının "sosyal sorumluluk" görüntüsünün ardındaki gerçeklere dikkat çekildi. Eğitim emekçileri, "İnternette bakıldığında sosyal yardımlarıyla öne çıkan bir profil var. Ancak pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği ve sıfır sigorta ile öğretmenleri çalıştırdılar. Örgütlenen öğretmenlere kapıyı gösterdiler, mobbing uyguladılar" ifadeleriyle özel sektördeki sömürü iddialarını dile getirdi. Eğitimciler, bu sistemi "sömürü imparatorluğu" olarak tanımlayarak, acil yasal düzenlemelerle bu durumun sınırlanmasını talep etti.

Ankara Yürüyüşü İçin Saat Verildi: Hedef TBMM

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, yürüyüşün yarın (2 Temmuz 2025 Çarşamba) Ankara etabına geçeceğini duyurdu. Eğitimciler, saat 12.30'da sendikanın il temsilciliği önünden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne doğru kararlı bir yürüyüş başlatacak. Sendikanın çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

"Tutulmayan sözler, köleliğe mahkum edilmek istenen öğretmenler! Yolları adımlayan, kol kola giren, yola çıkan, yakarışı isyana dönüştürecek yürekler! Bu bir eğitim mücadelesi! Bu eğitim emekçisinin yaşayabilmek için direnişi! Birleşin öğretmenler! Öğretmenlere destek olun dostlar! Siyasi partiler, Milli Eğitim Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı için karar zamanı! Öğretmenliği Yaşatacağız!"

Bu yürüyüş, özel sektör öğretmenlerinin hak arayışında önemli bir dönüm noktası olmayı hedeflerken, Meclis'te seslerini duyurma çabaları merakla bekleniyor.

Yorum

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.