Özbekistan Futbol Milli Takımı ilk defa olimpiyatlara gidecek

Genel 30.04.2024 10:52:17 0
Özbekistan Futbol Milli Takımı ilk defa olimpiyatlara gidecek

TAŞKENT (AA) - Katar'da devam eden 23 Yaş Altı Asya Futbol Şampiyonası yarı finalinde Endonezya'yı 2-0 yenerek finale çıkan Özbekistan Futbol Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na gitme hakkı da elde etti.

Özbekistan Milli Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamaya göre, 23 Yaş Altı Asya Futbol Şampiyonası’na katılan milli takım, geçen hafta sona eren grup maçlarında Malezya’yı 2-0, Kuveyt’i 5-0, Vietnam’ı 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde Suudi Arabistan'ı 2-0 mağlup eden Özbekistan 23 Yaş Altı Milli Takımı, yarı finalde ise Endonezya’ya 2-0 üstünlük kurarak finale yükseldi. Özbekistan bu sonuçla Asya kıtasından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na doğrudan gidecek 3 takımdan biri oldu. Özbekistan, olimpiyatlarda tarihinde ilk kez futbol branşında yer alacak.

Bu arada Özbekistan, şampiyonanın finalinde 3 Mayıs Cuma günü yarı finalde Irak'ı yenen Japonya ile karşılaşacak.


- Cumhurbaşkanı Mirziyoyev kutlama mesajı yayımladı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev bir mesaj yayımlayarak, 23 Yaş Altı Asya Futbol Şampiyonası finaline yükselen ve Paris 2024'e gitme hakkını elde eden Özbek ekibini kutladı.

Mirziyoyev mesajında, olimpiyatlara katılma arzusunun Özbekistan’ın uzun yıllardan beri bir hayali olduğunu anımsatarak, Özbek oyuncuların ülke futbol tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılmaya hak kazanarak, halkın büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini ve çok sevindirdiğini kaydetti.

Özbek futbolcuların Asya kıtasının güçlü takımlarına karşı oynadığı 5 maçta da gol yemeyerek, rakip kalelere 14 gol atmasının ülke futbol tarihinde benzeri görülmemiş bir sonuç olduğunu belirten Mirziyoyev, bu galibiyetlerden güç alan futbolcuların artık finalde de Asya şampiyonu ünvanı için en iyi şekilde mücadele edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Yorum
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.