Bugün, 2 Şubat 2026 Pazartesi
  • BIST 100

    16598,82%-0,32
  • DOLAR

    43,49% 0,01
  • EURO

    51,49% -0,20
  • GRAM ALTIN

    6631,46% -2,28
  • Ç. ALTIN

    11359,00% -2,28

Özat’tan özel okul öğretmenleri için açıklama

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat özel okullar ve dershanelerin geldiği duruma dikkat çekti.

Eğitim 4.02.2023 17:39:00 0
Özat’tan özel okul öğretmenleri için açıklama

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genal Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada müfredattan ders işleyişine, öğretmenlerin asgari ücretin altinda çalıştırılmalarından velilerin şikayetlerine kadar pek çok konuya değindi. 

İşte o açıklama: ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELER
İSTİSMAR VE SÖMÜRÜ MERKEZİ OLDU

Özel okullarda öğretmen sömürüsü ve veliye fahiş ücretin sorumlusu bizzat Millî Eğitim Bakanlığı’dır. Özel okul sahipleri platformunun öncüsü ve kurucusu dönemin MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ve ilgili Genel Müdür'dür. Kendileri halen hamilik yapmakta, her ay görüşme sağlamaktadırlar. Bu platformla rekabet ortadan kalkmıştır.

Özel okul patronları Millî Eğitim Bakanlığı’nın işgüzarlığı ile buluşturulmuş, patronlar bir araya getirilmiştir. Bu platform sürekli muhatap alınırken, burada köle gibi çalıştırılan öğretmenler muhatap alınmamış ve veliler yüksek ücretlere mecbur bırakılmıştır.

Özel okullarda çalışan öğretmen ve veli şikayetlerinde görevli müfettişler gün öncesinden haber vererek bir çay içip okuldan çıkmıştır. Okullara şikayetlerde Bakanlık bizzat okulları korumaktadır. Bununla ilgili birçok bilgi bizde vardır.

Artık özel okullardaki öğretmen ve veliler şikayetlerden bir şey çıkmamasından ve okulların Bakanlıkça korunmasından şikâyet dahi edilemez hale gelinmiştir. 300.000’e yakın veli çocuğunu özel okullardan almış 20.000 öğretmen işsiz kalmıştır.

Özel okullarda başka boyut ise müfredattaki dersler işlemek yerine sınava dönük soru ve sınavda çıkacak sorulara çalıştırılan öğrencilerin at yarışına hazırlanmaları, Temel Eğitim Kanununa aykırı hizmet verilmesi ile başta MEB olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu durumu bilmesine rağmen göz yummasıdır.
Dershaneler ise bir başka kanayan yara...

Öğretmen olmayan yasadışı çalıştırılıyor, eğitim ve öğretime aykırı hizmetler sunuluyor. Sigortalar ödenmiyor, öğretmenlere asgari ücret dahi ödenmiyor. Bu kurumlarda MEB mevzuatına aykırı şekilde iki dersten fazla ders sunuluyor. Bakanlık ve il/ilçe MEM’ler buna da göz yumuyor.

Oğuz Özat
Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı

Yorum

4 Branşın Öğretmenlerine 15.000 TL'yi Aşan Ek Ders Desteği

Otogaz - LPG Litre Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor

Kocaeli'de 2. dönem eğitimi 10 yeni okulla desteklendi

Yeni maaş fark ödemeleri bu hafta yapılacak

Kıdem tazminatı tavan ücretleri ve hesaplama yöntemi belli oldu

2026 yılı EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı! İşte sonuç linkleri

Okulların ara tatili bayramla birleşiyor! Tüm tatil tarihleri açıklandı

Okul müdürü hayatını kaybetti, milli eğitim müdürü taziye mesajı yayınladı

2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 2025-2026 Eğitim-Öğretim

TOKİ kuralarına hız verildi, 10 ilin kurası çekiliyor!

Bayrak Şiiri Arif Nihat Asya

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Okullara temizlik personeli alımında kadro dahil 3 seçenek MEB’in masasında

2. Dönem İlk Ders Bayrak Sevgisi ve Milli Aidiyet

Cam silerken düşüp ölen öğretmen toprağa verildi

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünden Barış Manço’ya Özel Eğitim Okullu Vefa

EMEKLİLER NE HALDE, NELER YAPILMALI?

Öğretmenlere 12 yıl rotasyonu uygulanmayacak

Antalya’da otobüs kazası 8 ölü 26 yaralı

RAM müdürlüklerinde özel eğitim öğretmenlerine yer verilmeli

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri, kayıt yenileme ve ücret muafiyeti

Uzman öğretmenlere başöğretmenlere ücret karşılığı akademide yeni görev

16 ile müdür-müftü, MEB’e müfettiş atamaları Resmi Gazete’de

Fatih Ürek hayatını kaybetti! Menajeri ölüm sebebini açıkladı

Emekli maaş zammı AYM'ye taşındı

2026 Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Atama Sonuçları Sorgulama Ekranı

2026-MEB-EKYS Başvuruları Başladı

TAG Otoyolu’nda Zincirleme Trafik Kazası: 10 Araç Birbirine Girdi, Ölü ve Yaralılar Var

379 Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli ve Hukuki İşlem

Yöneticilikte görev süresi nasıl hesaplanacak?

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.