11189,50%1,65
42,55% 0,07
49,50% 0,01
5734,37% -0,20
9297,33% 0,17
27 Haziran 2025 tarihinde Balıkesir Ayvalık’ta gerçekleştirilen YKS AYT oturumunda yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken sınav skandalına ilişkin olarak, Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat tarafından bir basın açıklaması yapılmıştır.
Kimliksiz bir adayın sınava alınmasına rağmen, ÖSYM Yönetim Kurulu'nun hiçbir sınav görevlisi hakkında soruşturma izni vermemesi; sınav güvenliği, eşitlik ve kamu görevlilerinin sorumluluğu açısından ciddi endişelere yol açmıştır.
Olayın ardından, aynı gün içinde Eğitim Gücü-Sen Ayvalık İlçe Temsilciliği tarafından resmi şikâyet yapılmış; kamuoyunun tepkisi ve beklentisine rağmen yalnızca sınav iptaliyle yetinilmiş, sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatılmamıştır.
Bu durum, sınav güvenliğine ve kamu vicdanına yönelik ciddi bir zafiyet olarak değerlendirilmiştir.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.