Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14250,93%0,15
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,26% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6071,36% 1,67
  • Ç. ALTIN

    9768,46% 1,29

Osmaniye, Eskişehir ve Rize'den müftülük görevlileri, depremzedeleri yalnız bırakmıyor

- Depremden etkilenen Osmaniye'ye Eskişehir ve Rize'den gelen müftülük ekipleri, gıda kolisi dağıtımından manevi rehberliğe kadar depremzedelerin yaralarını sarmak için kentteki görevlilerle beraber çalışıyor

Genel 15.03.2023 11:31:27 0
Osmaniye, Eskişehir ve Rize

OSMANİYE (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL / MUZAFFER ÇAĞLAYANER - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde bir araya gelen 3 ilin müftülük görevlileri, Osmaniye'deki depremzedeleri yalnız bırakmıyor.

Osmaniye Müftülüğü görevlilerinin yanı sıra Eskişehir ve Rize İl Müftülüğüne bağlı ekipler, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışıyor.

Ekipler, depremin ilk günlerinden itibaren ihtiyaç sahiplerine, gençlere ve çocuklara yönelik kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda kolisi dağıtımından manevi rehberliğe kadar depremzedelerin yanında olan ekipler, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerdekilere de ulaşıyor. Koordinasyon merkezinde her gün bir araya gelen ekipler, ilk olarak belirlenen adreslerdeki ihtiyacı olan ailelere gıda kolilerini dağıtıyor.

Çalışmalar kapsamında kentteki çadır kentlerde de vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, buralarda manevi rehberlik hizmeti gerçekleştirirken, farklı yaş gruplarına yönelik çalışmalar da yapıyor.

Gençlere okuma ve test kitapları dağıtan ekipler, Diyanet Çocuk çadırlarında da çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor.

- "Yardımlarımız devam ediyor"

Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, AA muhabirine, depremin ardından koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yardımların vatandaşlara ulaştırılması noktasında özverili çalışma yaptıklarını anlatan Çakmak, "Yardımlarımız devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ulaştık, aktif bir şekilde görev aldık. Olumlu mesajlar aldık. Zor dönemlerde din görevlisi olarak her zaman sahada olmamız gerekiyor." dedi.

- "Devletimizin tüm kurumları sahada"

Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek de depremden hemen sonra bölgeye gelerek çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Kentteki her insana ulaşmaya gayret ettiklerine değinen Gerek, şöyle konuştu:

"Sokak ve caddeleri gezerek esnaf ziyaretinde bulunduk. Vefat edenler için Kur'an-ı Kerim okuduk, dua ettik. Şunu gördük, vatandaşlarımız 'İyi ki Diyanet var' diyor. Çok büyük memnuniyet duyduklarını, hayata yeniden tutunma noktasında moral, motivasyon olduğunu bizatihi yaşadık. Devletimizin tüm kurumları sahada. Ekipler fedakarca çalışmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız sahada etkin şekilde vardı. Vatandaşlar, 'Yalnız olmadığımızı anladık' diyorlar. İstisnasız her insana dokunduk."

Gerek, Osmaniye'nin yanı sıra ilçe ve köylerde de çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve çok sayıda insana ulaştıklarını belirtti.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, deprem bölgesinde yaşayanların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Çakmakçı, "Güçlü bir milletiz. Vatandaşlarımız 'tek yürek' olarak hareket etti. Bizler buradayız. Acıyı yaşayan kardeşlerimizle, aynı acıyı hissediyoruz. Onların acılarını azaltmaya çalışıyoruz. Tüm kesimlerin gönüllerine dokunmaya çalışıyoruz." sözlerine yer verdi.

Yorum

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.