Öğretmenlerin Yer Değiştirme Sürecinde Tarih Krizi: 31 Aralık Talebi!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025 yılı öğretmenlerin yer değiştirme takvimini yayımlamasının ardından, Türk Eğitim Sen'den önemli bir talep geldi. Gelin bu talebin detaylarına beraber göz atalım, işte detaylar:

Eğitim 15.04.2025 22:36:00 0
Öğretmenlerin Yer Değiştirme Sürecinde Tarih Krizi: 31 Aralık Talebi!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 yılı öğretmenlerin yer değiştirme takvimini yayımladı. Ancak, öğretmenlerin hizmet süresi hesabında 30 Eylül tarihinin baz alınması, birçok öğretmenin mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Türk Eğitim Sen, bu duruma tepki göstererek, sürenin hesaplanmasında 31 Aralık tarihinin baz alınması için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulundu. Öğretmenler, yer değiştirme sürecinde daha adil bir uygulama bekliyor.

Yer Değiştirme Sürecinde Adalet Arayışı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2025 yılı öğretmen yer değiştirme takvimi, eğitim camiasında tartışmalara neden oldu. Özellikle hizmet süresi hesabında 30 Eylül tarihinin baz alınması, birçok öğretmenin mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. Türk Eğitim Sen, bu duruma tepki göstererek, sürecin daha adil hale getirilmesi için 31 Aralık tarihinin baz alınması yönünde talepte bulundu.

Öğretmenler Neden Mağdur Oluyor?
Yer değiştirme sürecinde 30 Eylül tarihinin esas alınması, öğretmenlerin hizmet süresinin eksik görünmesine yol açıyor. Bu durum, öğretmenlerin yer değişikliği talebinde bulunamamasına ve yaklaşık bir yıl daha eski görev yerinde çalışmak zorunda kalmasına neden oluyor. Öğretmenler, bu uygulamanın değiştirilmesini ve hizmet süresi hesabında 31 Aralık tarihinin baz alınmasını talep ediyor.

Türk Eğitim Sen’in Açıklaması
Türk Eğitim Sen, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduklarını belirtti. Sendika, öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için yer değiştirme sürecinde hizmet süresi hesabının yıl sonuna kadar uzatılmasını öneriyor. Bu değişiklik, öğretmenlerin hak kaybı yaşamadan yer değiştirme taleplerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Beklenen Adım
Öğretmenler ve eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda adım atmasını bekliyor. Yer değiştirme sürecinde adaletin sağlanması, öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirecek ve eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bakanlığın, öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak yer değiştirme takviminde gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor.
Öğretmenlerin yer değiştirme sürecinde hizmet süresi hesabının adil bir şekilde yapılması, eğitim sisteminin sağlıklı işlemesi açısından büyük önem taşıyor. Türk Eğitim Sen ve öğretmenler, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olumlu bir yanıt bekliyor. Yer değiştirme sürecinde mağduriyetlerin önüne geçilmesi, eğitimde sürdürülebilir bir sistem oluşturmanın temel taşlarından biri olacaktır.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.