Bugün, 10 Temmuz 2025 Perşembe
  • BIST 100

    10325,76%1,56
  • DOLAR

    40,07% 0,07
  • EURO

    47,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    4277,07% 0,25
  • Ç. ALTIN

    6842,71% 0,31

Öğretmenlerin İl/İlçe Emri Hayali Bitiyor Mu? Bakan Tekin'in Sözleri Gündem Oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son açıklamaları, il ve ilçe emri uygulamalarının geleceği konusunda soru işaretlerine yol açtı. Özür grubu atamaları bekleyen öğretmenler, belirsizlik nedeniyle endişeli.

Eğitim 26.06.2025 19:30:00 0
Öğretmenlerin İl/İlçe Emri Hayali Bitiyor Mu? Bakan Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in son açıklamaları, il ve ilçe emri uygulamalarının geleceği konusunda soru işaretlerine yol açtı. Özür grubu atamaları bekleyen öğretmenler, belirsizlik nedeniyle endişeli. Öğretmenlerin mazeret atamaları için kritik öneme sahip olan il emri ve ilçe emri uygulamaları hakkında çeşitli iddialar gündemi meşgul ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 26 Haziran'da yaptığı "ihtiyaç bulunan bölgelere atama yapılacak" açıklaması, özellikle özür grubu tayini bekleyen öğretmenler arasında büyük bir tedirginliğe yol açtı.

İl Emri ve İlçe Emri Uygulamaları Kalkıyor Mu? Bakan Tekin'in Açıklamaları Öğretmenleri Tedirgin Etti!

Öğretmenlerin mazeret atamalarında hayati bir rol oynayan il emri ve ilçe emri uygulamalarıyla ilgili ortaya atılan iddialar, eğitim camiasında geniş yankı buldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 26 Haziran tarihinde katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği sözler, bu uygulamaların geleceği hakkında kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Bakan Tekin'in Açıklamaları Gündem Yarattı

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 26 Haziran'daki canlı yayında il dışı tayinler için "ihtiyaç bulunan bölgelere atama yapılacak" şeklindeki açıklamalarıyla gündeme oturdu. Bu sözler, özellikle norm fazlası öğretmen sorununu çözmeye çalışan ve atamaları ihtiyaç odaklı yapmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın genel politikasıyla örtüşüyor. Ancak bu açıklama, halihazırda ihtiyaç bulunmamasına rağmen öğretmenlerin il emrine veya ilçe emrine verilmesi şeklinde uygulanan özür grubu atamalarıyla ilgili belirsizlikleri artırdı.

Özür Grubu İçin Henüz Bir Açıklama Yok

Bakan Tekin'in bu açıklaması, sosyal medyadan gelen genel bir soruya yanıt olarak verildi ve özellikle özür grubu atamalarını kastederek herhangi bir özel açıklamada bulunmadı. Ancak son derece teknik bilgi gerektiren öğretmen tayinleri konusu, moderatörün yönelttiği bu genel soruya verilen yanıtla bile, özür grubu atamaları kapsamında il emri ve ilçe emri tayini bekleyen binlerce öğretmeni tedirgin etmeye yetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemde norm fazlası öğretmenlerle ilgili yaptığı sistemli çalışmalar ve kadro planlaması da göz önüne alındığında, ihtiyaç olmaması halinde il emrine ve ilçe emrine ataması yapılacak öğretmenlerle ilgili olarak Bakanlığın önümüzdeki günlerde hangi yönde karar alacağı büyük bir merak konusu oldu. Öğretmenler, bu uygulamaların devam edip etmeyeceğine dair resmi ve net bir açıklama bekliyor.

Sizce il emri ve ilçe emri uygulamalarının kaldırılması, öğretmenlerin mağduriyetini artırır mı, yoksa daha adil bir atama sistemi mi sağlar?

Yorum

Okul Müdürü Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti, 3 Yaralı

Emine Erdoğan Paylaşımı Krizi: Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Açığa Alındı, Ali Yalçın Neden Sustu?

Eğitim Gücü-Sen'den Hukuki Zafer: İcap Nöbeti Davasında Rehber Öğretmene Beraat Kararı!

Ücretli Öğretmenlerin Sayısı Mercek Altında! Yıllara Göre Değişim Tablosuyla İşte Çarpıcı Gerçekler!

Milli Eğitim Akademisi'nde Aday Öğretmenlerin Eğitim Ücretlerine Zam Yapıldı

Kıdem Tazminatında Yeni Dönem: Tavan Ücret 53 Bin TL’yi Aştı

İstifa ve Tayin Nedeniyle Ayrılan Öğretmenler İçin Yönetici Başvuruları ve Takvim Belli Oldu!

İlişik Kesme Sonrası Yolluk Süreci Netleşti: İşte Ödeme Takvimi

Müdür Yardımcısı Emine Erdoğan- Papa Görüşmesi Paylaşımı Sonrası Açığa Alındı

öğretmenlere yaz tatilinde müdür ve müdür yardımcısı olma fırsatı

2025 Uzaktan ve İkinci Öğretim Ücretleri ile Katkı Payları Resmi Gazete'de Yayımlandı

MEB'den Önemli Duyuru: Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Eğitimleri İçin Tarih Verildi!

Açık Lise Sınavlarında Görev Alan Öğretmenlere Ne Kadar Ödenecek? İşte Detaylı Ücret Tablosu!

Sağlıkta İstihdam Seferberliği: 18 Bin Kişilik Alım İçin Tarih Açıklandı

Öğretmenlere %20 Zam, 3.000 TL Ek Ödenek ve Yeni Sosyal Haklar Geliyor

Öğretmenlere Bölgeye Göre Ek Ödeme: Norm Fazlası Sorunu Tarih Oluyor

İletişim Başkanlığı'nda Kritik Atama! Burhanettin Duran Yeni Başkan Oldu!

Öğrencilere hem burs hem iş imkanı! Anlaşma sağlandı

LGS Tercih Sürecinde Görevli Öğretmenlere Zamlı Ek Ders Ücreti

Uzman Öğretmen Maaşları Netleşti: Temmuz Zammı Sonrası Yeni Rakamlar

Öğretmenlerin Yolluk Ücretleri Hesaplara Yatıyor: Temmuz Süreci Başladı

Zamlı Başöğretmen Maaşı Netleşti, İşte Yeni Rakam!

Öğretmenlerin Emeklilik Tablosu: Maaşlarda %40-50 Arası Azalma Öngörülüyor!

Okul Pansiyonlarında 'Kişiye Özel' Alan Dönemi Başlıyor!

Lise Eğitimi Süresi Kısaltılıyor mu? Bakan Tekin'den Flaş Açıklama!

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ortaokullarda Müdürlük Atamalarına Yeni Dönem

Sözleşmeli Memurların Maaşları Coştu! %15,57 Zamla Yeni Ücret Tavanları Belli Oldu!

2025 Tercih Kılavuzunda Sürpriz: 17 Yeni Bölüm Öğrenci Bekliyor

Temmuz Zammı Dul ve Yetimleri Sevindirdi: Hisse Oranlarına Göre Yeni Maaşlar Belli Oldu!

Uzman Öğretmen Maaşları Belli Oldu: Temmuz Zammı ile Yeni Tablolar

Yükleniyor

YAZARLAR