9649,53%-0,68
38,01% 0,08
40,99% -0,01
3685,59% -0,05
5959,44% -0,10
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için başvurular sona ermişti. Ancak, öğretmenlerin yoğun talebi üzerine geç başvuru süreci başlatıldı. Bu sayede, başvurularını yapamayan veya yapmakta geciken öğretmenler, sınavlara katılma fırsatı bulacak.
Öğretmenler İçin Son Dakika Fırsatı: EKYS'ye Geç Başvuru
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin okul yöneticisi olma yolunda önemli bir adım olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için başvuruların uzatıldığını duyurdu. Başlangıçta 15-21 Ocak tarihleri arasında alınan başvurular, yoğun talep üzerine 31 Ocak tarihinde sona erecek geç başvuru süreciyle uzatıldı.
Geç Başvuru Nasıl Yapılır?
Geç başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr/ adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ancak bu başvurular için 1.425 TL geç başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir. Ücret ödeme işlemleri ise https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.
Sınav Tarihi ve Diğer Detaylar
EKYS sınavı, daha önce belirlenen tarih olan 2 Mart 2025 tarihinde yapılacak. Sınavın yapılacağı merkezler, ÖSYM tarafından daha sonra ilan edilecektir.
Bu gelişme, okul yöneticisi olmak isteyen öğretmenler için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle başvurularını yapmakta geciken veya herhangi bir nedenle başvuru yapamayan öğretmenler, bu geç başvuru süreci sayesinde sınavlara katılabilirler.
Önemli Notlar: