öğretmenler arasındaki maaş farkı 18.000 TL’yi geçiyor en yüksek -en düşük öğretmen maaşı

öğretmenler arasındaki maaş farkı 18.000 TL’yi geçiyor en yüksek -en düşük öğretmen maaşı. Temmuz Ayında Öğretmen Maaşları: En Yüksek Öğretmen Maaşı Kaç TL Olacak?

Eğitim 2.07.2024 07:38:00 0
öğretmenler arasındaki maaş farkı 18.000 TL’yi geçiyor en yüksek -en düşük öğretmen maaşı

Öğretmen maaşlarına yeni zam geliyor. Tüm memurlar gibi öğretmenler de temmuz ayında zamlı maaşlarını alacaklar. Ancak büyük ihtimalle aynı işi yaptığı halde en yüksek maaş farkı oluşan meslek grubu da öğretmenler olacak. Hangi öğretmen kaç TL maaş alacak, en yüksek öğretmen maaşı ve en düşük öğretmen maaşı arasındaki fark kaç TL olacak? İşte detaylar
Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zamlar, kamu çalışanları ve özellikle öğretmenler için büyük bir merak konusu. Enflasyon verilerinin de dikkate alınacağı zam oranlarıyla birlikte, toplu sözleşme zammı da maaşlara yansıyacak. Bu durum, öğretmen maaşlarının ne kadar artacağına dair beklentileri arttırdı.

Öğretmen Maaşları Nasıl Belirleniyor?

2024 yılı temmuz ayı öğretmen maaşları, öğretmenlerin kariyer basamakları, kademe ve derecelerine göre belirleniyor. Bir öğretmenin alabileceği en yüksek kademe ve derece, 1. derece 4. kademedir. Bu kademedeki öğretmenler, diğer kademelere göre daha yüksek maaş alırlar. Ancak öğretmenlerin çok büyük bir kısmı Sözleşmeli kadro ve8  ila 3. Derece arasında yer almaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin önemli dikkatini en yüksek öğretmen maaşından oldukça düşük bir miktarda maaş almaktadır. En yüksek yüksek maaş başöğretmen maaşına göre hesaplanmaktadır. Ancak öğretmen maaşını uzman öğretmen maaşı alan öğretmenler daha düşük maaş almaktadır.

Haziran Ayı Maaşları ve Beklenen Temmuz Zamları

  1. derecenin 4. kademesinde bulunan bir öğretmen, uzman öğretmen olması halinde Haziran ayında 48.598 TL maaş almıştır. Temmuz ayında yapılacak %20'lik zam ile birlikte, bu öğretmenin maaşının 58.317 TL olması bekleniyor. Bu, öğretmen maaşlarında ciddi bir artış anlamına geliyor.

Ek Ders Ücretleri ile Maaş Artışı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, maaşlarının yanı sıra ek ders ücretleri de alırlar. Temmuz ayında yapılacak zamlarla birlikte, ek ders ücretlerinin de artması bekleniyor. Ek ders ücretlerinin de dahil edilmesi durumunda, 1. derece 4. kademedeki bir başöğretmenin maaşı alaca ek ders ücreti ile birlikte yaklaşık olarak 65.000 TL civarında olacaktır.

En Düşük ve En Yüksek Öğretmen Maaşları Arasındaki Fark

Temmuz ayında yapılacak zamlarla birlikte, en düşük öğretmen maaşının 40.000 TL civarında olması bekleniyor. Bu durumda, en yüksek öğretmen maaşı ile en düşük öğretmen maaşı arasındaki fark yaklaşık 18.000 TL'nin üzerinde olacaktır. Bu fark, öğretmenlerin kademe ve derecelerine göre maaşlarının ne kadar değiştiğini gösteriyor.

Temmuz ayında öğretmenlerin maaşına yapılacak zam yeni  zamlarla birlikte öğretmenlerin Maaşları arasındaki farkın da daha fazla artması bekleniyor. En yüksek öğretmen maaşının 65.000 TL'ye kadar çıkabileceği tahmin edilirken, en düşük öğretmen maaşı da 40.000 TL civarında olacak. Bu durum, öğretmenlerin maddi anlamda rahatlamasına ve ekonomik olarak daha iyi bir duruma gelmesine yardımcı olacak. Öğretmenlerin maaşlarındaki bu artış, eğitim kalitesini de olumlu yönde etkileyebilir.

Yorum
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.