10918,51%-1,07
42,39% -0,02
49,47% 0,01
5742,82% -0,16
9299,63% 0,00
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 2. İl dışı atama yapılmasını talep eden öğretmenler, Bakana çiçek göndermişti.
Öğretmenlerin bu güzel etkinliğine kayıtsız kalmayan Bakan Tekin yaptığı paylaşımda 2. İl dışı atama yapılacağının sinyalini vermişti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2. il dışı atamasını isteyen öğretmenlerin isteklerine yanıt vererek teşekkür etmiş ve istekleri için de 'inşallah' cevabını vermişti.
Kendisine çiçekler gönderen öğretmenlere sosyal medya hesabından aşağıdaki cevap ile hem teşekkür etmiş hem de ikinci il dışı atamanın yapılacağının sinyalini vermişti.
'İkinci il dışı isteyen arkadaşlara çiçekler için teşekkür ediyorum. Talep bu kadar güzel bir biçimde dile getirilince cevap vermemek olmaz: inşallah'
Artık 2. İl dışı atama kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.
Öğretmenlerin taleplerine karşılık veren ve öğretmenlerin halinden anlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in sürekli öğretmenler ile iç içe olması ve olumlu adımlar atmasını olumlu buluyor ve öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.
Sitemize ulaşan 2. İl dışı atama isteyen öğretmenler ikinci il dışı atama başvurularında bol kontenjanların açılmasını istiyor. Alınan birinci il dışı atama başvurularında yeterince kontenjan açılmadığı için yer değiştirmediklerini vurgulayan öğretmenler tekrar aynı hayal kırıklığını yaşamamak için Bakan Yusuf Tekin'den 2. İl dışı atamalarında il dışı atamasını iptal ettirenlerden boşalan kadroların yanı sıra diğer açık kadroların da tercihlere yansıtılmasını talep ediyorlar.