Öğrencinin 'su balonuyla' yaralanmasıyla ilgili tutuklanan 2 sanık tahliye edildi

Genel 13.03.2023 13:50:34 0
Öğrencinin

MERSİN (AA) - Mersin'in Mezitli ilçesinde, motosikletten attıkları "içi su dolu balon" ile kaldırımda yürüyen öğrenciyi gözünden yaraladıkları gerekçesiyle tutuklu yargılanan 2 sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi.

Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Ahmet K. ve Bilal K, tutuklu bulundukları ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, avukatlar da salonda hazır bulundu.

Ahmet K. savunmasında, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Bilal K. de önceki beyanlarını tekrarlayarak, "Hayatımın en büyük dersini aldım. Eylemlerimden dolayı utanç duyuyorum. Müştekilerden özür dilerim. Pişmanım, tahliyemi talep ederim." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, tutuklulukta geçirilen süre, suçun vasfı, muhtemel ceza miktarı ve tutuklulukta beklenen amacın adli kontrol hükümleriyle sağlanabileceği hususları göz önüne alınarak sanıkların adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Avukatları da dinleyen hakim, delillerin toplanmış olması dolayısıyla sanıkların yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

Duruşma, 30 Mayıs'a ertelendi.

- Olay ve iddianame

Mezitli ilçesinde, geçen yıl 18 Kasım'da seyir halindeki motosikletten kaldırımda yürüyen 3 öğrenciye doğru fırlatılan cismin gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan Hatice A, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Polisin çalışmasıyla yakalanan Ahmet K. ve Bilal K, emniyetteki ifadelerinde, sosyal medyada çekilen videolardan esinlenerek öğrencilere içi su dolu balon fırlattıklarını iddia etmişti.

Ahmet K. ve Bilal K, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayla ilgili "kasten yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "silahla kasten yaralama" suçundan 2'şer yıla kadar, olay günü Hatice A'nın yanında bulunan arkadaşları Serap Y. ve Medine B'ye karşı da "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 2'şer kez 18 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İddianamede, sosyal medyada "ballon challange" adı altında yapılan şaka videolarını izleyen sanıkların olayı gerçekleştirdikleri anlatılarak, "içi su dolu balon"un silah sayıldığı bilgisine yer verilmişti.

Yorum
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.