Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Nisan ara tatilinin tarihi değişebilir işte yeni tarih

Nisan ara tatilinin tarihi değişebilir işte yeni tarih. Bakan Tekin’den Nisan ara tatilinin değişmesine olumlu sinyal

Eğitim 5.03.2024 16:55:00 0
Nisan ara tatilinin tarihi değişebilir işte yeni tarih

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, okullarda birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere toplam iki ara tatil uygulamasını devam ettiriyor. Bakanlığın uygulamasında birinci dönem ara tatili kasım ayında, ikinci dönem ara tatili ise nisan ayında yapıldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatili 2023 yılında kasım ayında uygulandı. Bu tatilde öğrenciler okula gitmedi ve dinlenme fırsatı buldu. Ardından 15 tatil sürecine giren öğrenciler için Nisan ara tatili merak konusu oldu. Çünkü 2024 yılı Nisan ayında yapılacak olan ikinci dönem ara tatili kurban bayramına denk geliyor. Bu durum ara tatilin tarihini değiştirip değişmeyeceğii sorularını gündeme getirmişti. Öğrenciler ara tatil haklarının saklı tutulmasını ve başka bir tarihte tatil yapılmasını çeşitli mecralar üzerinden gündeme getirdiler.

Ara tatili tarihini değiştirilmesi konusu Bakan Yusuf Tekin gündemine denk geldi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, para tatilinin tarihini değiştirilmesi hususunda olumlu sinyaller verdi.

Nisan ara tatilinin mayıs ayına kaydırılması durumunda tatilim 11 Mayıs-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirmesi gündeme gelecek.

İş günü olarak beş gün yapılacak olan tatil hafta sonu günleri yani cumartesi pazarların eklenmesi ile birlikte dokuz gün olacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda tatilde sadece öğrenciler yararlanacak. Öğretmenler ise o tarihlerde seminer çalışmaları yapacak.

Öğrenciler genel görüş olarak tatilin faydalı olacağı, yoğun ders yükünün getirdiği yorgunlugu atarak dinlenmek için bir fırsat olacağı yönünde düşüncelerini aktarırken velilerin bazıları çocukların dinlenmesi açısından tatilin bir fırsat olacağını, bazıları ise tatilin gereksiz olduğunu ve buna ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Uzmanlar ise öğrencilerin yapacağı tatilin dinlenmeleri ve kendilerini yenilemeleri açısından önemli olabileceği yönünde görüş belirtiyor.

Milli eğitim bakanlığı tarafından Nisan ara tatili ile ilgili alınmış henüz kesin bir karar bulunmamakta, bakanlık tarafından alınacak karar sitemiz tarafından okullarına duyurulacaktır.

Sizler  de ara tatilin tarihinin değiştirilip değiştirmemesi konusundaki düşüncelerinizi yorum kısmına yazarak sesinizi yetkililere duyurabilirsiniz.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.