Nisan ara tatil iptal mi Bakan Özer'den flaş açıklama

Nisan ara tatili iptal mi ediliyor, 2. ara tatil yapılacak mı, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, 2. dönem ara tatili iptal edilecek mi sorusunu yanıtladı.

Eğitim 25.03.2023 09:41:00 0
Nisan ara tatil iptal mi Bakan Özer

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB'in 2. dönem Nisan ara tatilini iptal edip etmeyeceği yönündeki sorulara cevap verdi. Peki ara tatil yapılacak mı, tatil kaldırılacak mı? İşte Bakan Özer'in tatil ve gündeme dair açıklamalarının detayları:

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 yıkıcı depremin ardından ara tatilin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konu ile alakalı olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan şiddetli depremler sonrasında ağır hasar alan 11 ilde ve Türkiye genelindeokullara iki hafta ara verildi ve bu durum gündeme 2. dönem ara tatilinin iptal edileceği konusunu getirdi. Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yaptığı görüşmede  17-24 Nisan tarihleri arasındaki ikinci ara tatilin olup olmayacağı konusunu gündeme getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada 17-24 tarihleri arasında ara tatilin yapılacağını, şu anda bunun kaldırılmasının gündemde olmadığını ve öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

Afet bölgesindeki nakil işlemlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Özer, işlemlerin durma noktasına geldiğini söyledi. Afet bölgesinden giden birçok vatandaşın memleketlerine geri döndüğünü belirten Bakan Özer, bu kapsamda 9 bin 347 öğrencinin naklini gerçekleştirdiklerini söyledi:

''Deprem bölgesinden diğer illere nakil işlemleri artık durma noktasına geldi. Gelinen bu noktada okulların açılması sonucunda afet nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerimizin tekrar memleketlerine dönüş nakilleri yaptığını görüyoruz. Bu kapsamda depremin yaşandığı illere dönüş yapmak isteyen toplam 9 bin 347 öğrencimizin nakillerini gerçekleştirdik. Buna göre Gaziantep’e 3 bin 518, Kahramanmaraş’a bin 341, Adana’ya 914, Hatay’a 834, Osmaniye’ye 648, Diyarbakır’a 565, Malatya’ya 565, Şanlıurfa’ya 506, Adıyaman’a 360 ve Kilis’e 96 öğrencimiz nakil oldu.''

Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.