Tarih: 21.02.2025 13:16

MSÜ Adaylarına Özel Mesai: Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu Görevde

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı, 23 Şubat'ta düzenlenecek Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı'na girecek adayların kimlik sorunlarını çözmek için harekete geçti. Bakanlık, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 22-23 Şubat tarihlerinde mesai yapacağını duyurdu. Bu sayede, kimlik belgesi eksik olan adaylar sınav öncesinde geçici kimlik belgesi alabilecekler.
 

MSÜ Adaylarına Büyük Kolaylık: Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu Açık

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı'na girecek adayların sınav günü herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önemli bir adım attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 22-23 Şubat tarihlerinde il ve ilçe nüfus müdürlükleri, MSÜ adaylarına geçici kimlik belgesi vermek üzere hafta sonu mesai yapacak.

Sınav Günü Mağduriyetler Önleniyor

23 Şubat'ta düzenlenecek olan MSÜ Sınavı'na katılacak adayların, geçerli bir kimlik belgesine sahip olmaları gerekiyor. Ancak, bazı adayların kimlik belgelerinin eksik veya geçersiz olması durumunda sınava girişleri engellenebiliyor. İçişleri Bakanlığı, bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla nüfus müdürlüklerinin hafta sonu açık tutulması talimatını verdi.

Geçici Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

MSÜ sınavına girecek ve kimlik belgesi eksik olan adaylar, 22-23 Şubat tarihlerinde nüfus müdürlüklerine başvurarak geçici kimlik belgesi alabilecekler. Başvuru için adayların yanlarında sınav giriş belgesi ve varsa diğer kimlik belgelerini bulundurmaları gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —