MSB 5'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, kapılarını öğrencilere açtı

Genel 15.12.2024 09:11:22 0
MSB 5

ANKARA (AA) - Başkentte çeşitli liselerde öğrenim gören öğrenciler, Yerli Malı Haftası dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğüne bağlı 5'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünü ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan sabit kanat ve döner kanat hava araçlarının yanında diğer komutanlıklar ve özel kuruluşlara ait helikopterle, uçakların bakım ve onarımını üstlenen fabrikadaki etkinliğe, dört liseden 100'e yakın öğrenci katıldı.

"Savunma Sanayii'nde Yerli ve Milli Ürünlerimiz" etkinliğinde öğrencilere 5'inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünün tanıtım filmi izletildi, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketinin (ASFAT) görevleri anlatıldı.

Sunum sonrası Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu öğrencilere konser verdi.

Ardından öğrenciler, komutanlar eşliğinde fabrikada bakım ve onarımları yakından inceleme fırsatı buldu.

- "Daha yerli ve milli olarak gelişmek zorundayız"

ASFAT İş Geliştirme Direktörlüğü Personeli Yıldırım Arslan, fabrikanın asıl amaçlarından birinin TSK'nın envanterinde bulunan sistemlerin bakım, onarım ve yenileştirme işlemleri olduğunu dile getirdi.

Arslan, "Milli Savunma Bakanlığı olarak ürünlerimizde yerli katkıyı en üst seviyeye çıkarmak bizim asıl hedefimiz ve bu doğrultuda çalışıyoruz." dedi.

ASFAT'ın özellikle ihracat ağırlıklı çalıştığını bildiren Arslan, şöyle devam etti:

"Dünyanın çeşitli ülkelerine yerli ve milli ürünlerimizin ihracatının yapılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizim çocukluğumuzda Yerli Malı Haftası'nda okullarımıza elma, portakal götürürdük. Çünkü onlar bizim ürünlerimizdi. Onların yine olması gerekiyor ama çağımızın gereği artık savunma sanayii gibi teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı bir alanda daha yerli ve milli olarak gelişmek zorundayız. Coğrafyamıza baktığımızda da bu bizim için bir zorunluluk."

Arslan, bu etkinliğin Yerli Malı Haftası'nda yapılmasının önemini vurgulayarak, "Bunu anlatmak bir yere kadar etkili olabilir. Çocuklarımızı burada Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğümüze bağlı bir fabrikamıza aldık ve hava platformlarına, uçaklara, helikopterlere dokunarak bunun ne anlama geldiğini daha iyi anlattığımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Ülkemizin bu kadar gelişmiş bir olması beni çok duygulandırdı"

Fabrikayı ziyaret eden öğrencilerden Ahmet Kadir Becer, "Yerli Malı Haftası olduğu için yerli üretim milli savunma araçlarını gördük, inceledik. İnşallah ileride devamlarını görürüz, onların bir parçası oluruz. Ülkemizin bu kadar gelişmiş olması beni çok duygulandırdı." dedi.

- "Hedefim makineci asker olarak devletimize hizmet etmek"

Yakup Kasım Seyhan da fabrikaya MSB'nin sunduğu imkanları görmek için geldiklerini belirterek, "Meslek lisesinde makine bölümü okuyorum. İlerideki hedefim makineci asker olarak devletimize hizmet etmek." diye konuştu.

Gezide, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın ismini alarak yapılan insansız hava araçlarının görüntülerini izlediklerini ifade eden Seyhan, büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

Fabrikada şahit olduklarıyla Türkiye'nin ne kadar geliştiğini gördüklerini aktaran Ramazan Arda Atak ise "Şu an okuduğum bölüm dolayısıyla burada çalışmak istiyorum. Böyle güzel yerlere gelmek için çabalıyoruz." ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrencilere Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy ile ASFAT Genel Müdürü Behcet Karataş tarafından teşekkür belgesi verildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.