11189,50%1,65
42,55% 0,07
49,50% 0,01
5734,37% -0,20
9297,33% 0,17
Eş durumu, sağlık gibi özür grubu nedenleriyle yer değişikliği yapmak isteyen ancak kontenjan ve puan engeline takılan öğretmenler için Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na resmî talepte bulundu. İl ve ilçe emri uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Özür Grubu atamaları kapsamında yer değişikliği başvuruları devam ederken, çok sayıda öğretmen kontenjan eksikliği ve puan yetersizliği nedeniyle tayin mağduriyeti yaşama tehlikesiyle karşı karşıya. Bu duruma çözüm bulmak isteyen Türk Eğitim Sen, öğretmenlerin mağduriyetini giderecek olan "il ve ilçe emri" tayinlerinin yeniden yürürlüğe girmesi için MEB'e resmi talepte bulundu. İşte öğretmenlerin merakla beklediği bu önemli gelişmenin tüm detayları...
Türk Eğitim Sen, Öğretmenlerin Tayin Mağduriyetini Gidermek İçin MEB'e Başvurdu: İl ve İlçe Emri Uygulaması Geri Geliyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenler için Özür Grubu atama başvuruları devam ederken, tayin sürecinde yaşanan sorunlar sendikaları harekete geçirdi. Türk Eğitim Sen, çok sayıda öğretmenin kontenjan eksikliği ve puan yetersizliği gibi nedenlerle istediği il ve ilçeye atanamamasından kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi için MEB'e resmi talepte bulundu.
Öğretmenlerin yaşadığı bu soruna karşı MEB, yayınladığı kılavuzda bazı çözüm önerileri sunmuştu. Bakanlık, eşleri memur olan öğretmenlerin eşleriyle birlikte başka bir ile tayinlerinin çıkarılmasını veya ücretsiz izine ayrılmalarını teklif ediyor. Ancak, Türk Eğitim Sen'e göre bu teklifler, öğretmenlerin yasal mazeretlerinin giderilmesi için yeterli değil. Sendika, bu önerilerin öğretmenlerin asıl sorunlarına köklü bir çözüm getirmediğini ve mağduriyetin devam ettiğini belirtiyor.
Türk Eğitim Sen, öğretmenlerin yaşadığı bu mazeretlerin kalıcı olarak çözülebileceği en etkili uygulamanın il emri ve ilçe emri olduğunu vurguladı. Bu uygulamalar sayesinde, kontenjanı yetersiz olan il veya ilçelerdeki öğretmenler, eşlerinin bulunduğu merkeze veya çevre ilçelere geçici olarak atanabiliyor ve bu yolla aile bütünlükleri korunabiliyor.
Toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte, Türk Eğitim Sen konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak resmi talep yazısını MEB'e iletti. Sendika, öğretmenlerin yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve il emri ile ilçe emri uygulamalarının yeniden hayata geçirilmesi için baskı kurmaya devam ediyor. Bu önemli talep, binlerce öğretmenin ve ailesinin geleceğini doğrudan etkileyecek bir gelişme olarak yakından takip ediliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.