Milli Eğitim Bakanlığı MEB’den 23 Nisan Etkinlikleri Genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı MEB’den 23 Nisan Etkinlikleri Genelgesi: Çocuklara Egemenlik Bilinci Aşılanacak

Eğitim 19.04.2025 18:35:00 0
Milli Eğitim Bakanlığı MEB’den 23 Nisan Etkinlikleri Genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na dair etkinliklerin nasıl düzenleneceğine ilişkin önemli bir genelge yayımladı. Bakanlık, illere gönderdiği yazıda, 23 Nisan’ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu bir kez daha vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla gönderilen genelge, 23 Nisan'ın sadece Türkiye için değil, tüm dünya çocukları için özel bir anlam taşıdığını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Önemi

Genelgede, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin devam ettiği bir dönemde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 23 Nisan 1920’de açıldığı ve bu tarihin, milli iradenin tecelli ettiği bir gün olarak kabul edildiği hatırlatıldı. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin bir simgesi olarak gönüllerdeki yerini koruduğu ifade edildi.

Milli Egemenlik ve Çocuklara Tarih Bilinci

Genelgede, 23 Nisan’ın Türk milletinin bağımsızlık inancı ve egemenlik anlayışının bir simgesi olarak çocuklara tarih bilinci kazandırma açısından büyük öneme sahip olduğuna değinildi. Bu özel günün, çocuklara vatan sevgisi ve sorumluluk duygusu aşılamanın yanı sıra, ulusal egemenlik bilincini kazandırmak için de fırsat sunduğu belirtildi. 23 Nisan’ın, dünya çapında çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olması nedeniyle küresel kültür açısından da ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekildi.

'Türkiye Yüzyılı' Kapsamında Etkinlikler Düzenlenecek

Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, illerde gerçekleştirilecek 23 Nisan etkinliklerinde milli egemenlik ruhunun çocuklara aşılanması gerektiği vurgulandı. Bu etkinliklerde, çocuk hakları, milli ve manevi değerler, ve çocukların hayal güçlerinin desteklenmesi gerektiği ifade edildi. Etkinliklerde, çocukların sadece bugünün değil, geleceğin de teminatı olduklarının vurgulanması gerektiği kaydedildi. Bu sayede milletin ortak tarih ve kültür bilincinin yeni nesillere aktarılması hedefleniyor.

Kapsayıcı ve Umut Verici Etkinlikler

Genelgede, etkinliklerde kapsayıcı bir anlayış benimsenmesi gerektiği ve tüm çocukların bu etkinliklere katılımının teşvik edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, çocukların umutlarını desteklemek, onlara geleceğe dair güven vermek ve milli egemenlik bilincini güçlendirmek amacıyla etkinliklerin çeşitlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Bakanlık, 23 Nisan’ın tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanmasını ve milli birliğin pekiştirilmesini hedefliyor.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.