Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Milli sporcular, Brand & Sport Summit 2023'te açıklamalarda bulundu

- Tekvandocu Merve Dinçel: - 'Rakibim Taylandlı Panipak Wongpattanakit şu anda dünya birincisi ama puan olarak da kendisine çok yakınım' - Güreşçi Yunus Emre Başar: - 'Bu sene ilk 5'e gireceğimizi düşünüyorduk ama katıldığımız organiz

Spor 15.12.2023 13:11:21 0
Milli sporcular, Brand & Sport Summit 2023

İSTANBUL (AA) - Brand & Sport Summit 2023 etkinliğinde bir araya gelen milli sporcular Merve Dinçel, Yunus Emre Başar ve Emine Avcu, son dönemdeki performanslarını ve hedeflerini anlattı.

Markalar ve spor dünyasından isimleri bir araya getiren Brand & Sport Summit 2023 etkinliği, Maslak’taki ESA Arena'da gerçekleştirildi.

"Sporda Yerel Yönetimlerin Önemi" başlıklı panele tekvandocu Merve Dinçel, güreşçi Yunus Emre Başar, paralimpik yüzücü Emine Avcu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Fatih Keleş katıldı.


- Merve Dinçel: "Paris 2024'te altın madalyayı ülkeme getirmek istiyorum"

Olimpiyat yolculuğunun son dünya şampiyonası ile başladığını aktartan Merve Dinçel, "Şampiyon olduktan sonra olimpik kadroya girdim. Sonraki turnuvalarda hep finalde oynadım. Olimpiyat şampiyonu bir sporcuyu mağlup ederek dünya şampiyonu olma duygusunu tarif edemiyorum. Zaten hayatımı bunu başarmaya adamıştım. Bundan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Tekvandoya dedesi sayesinde başladığını belirten Merve, "En büyük rol modelim Servet Tazegül'dü. Nur Tatar da idollerimden biri. Tekvandoda kadınlarda daha altın madalya alamadık. Paris 2024'te altın madalyayı ülkeme getirmek istiyorum. Olimpiyatlara yetişebilmem için girdiğim turnuvalarda hep madalya almam gerekiyordu. Bunu da gerçekleştirebildim. Şu anda dünya birincisi değilim. Rakibim Taylandlı Panipak Wongpattanakit şu anda dünya birincisi ama puan olarak da kendisine çok yakınım." diye konuştu.


- Yunus Emre Başar: "Önümde İstanbul ve Azerbaycan'da düzenlenecek eleme mücadeleleri var"

Milli güreşçi Yunus Emre Başar, sporun zirvesinin olimpiyatlar olduğunu belirterek, "2016'dan beri olimpiyatlara hazırlanıyorum. Şimdi de 2024 Paris'e katılmayı amaçlıyorum. Bu sene ilk 5'e gireceğimizi düşünüyorduk ama katıldığımız organizasyonlarda şansızlıklar yaşadık. Önümde İstanbul'da ve Azerbaycan'da düzenlenecek eleme mücadeleleri var. Sıkletimde rakiplerimi tanıyorum. Birbirimize güç anlamında yakınız. Metehan Başar abim de kendi sıkletinde dünya şampiyonu olmuştu ama son şampiyonada bir talihsizlik yaşamıştı. Bunun sebebi de kendi sıkletine daha tam hakim olamaması. Umarım abimle birlikte olimpiyat vizesi alabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.


- Emine Avcu: "Başarı için önce başarısızlık yaşamak lazım"

Paralimpik yüzücü Emine Avcu ise küçük bir farkla olimpiyat kotasını kaçırdığını aktararak, "Başarı için önce başarısızlık yaşamak lazım. Başarısızlıkta nerede hata yaptığımızı anlamamız lazım. Olimpiyat kotasını kaçırdığım için üzüldüm ama önüme daha çok fırsat çıkacak. Önümüzdeki sene İtalya'daki dünya serilerinde mücadele edeceğim. Kısa sürede dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemi temsil etme hakkı kazandım. Bu da zaten benim için gurur verici." şeklinde görüş belirtti.


Yorum

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.