Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Milli cimnastikçiler, olimpiyatlarda madalya hedefine kilitlendi

- Dünya şampiyonu Adem Asil: 'Benim tek eksiğim var, olimpiyat madalyası. Orada da bunu almak istiyorum' - Dünya ve Avrupa ikincisi Ahmet Önder: 'Paris, Türk sporunun tarih yazdığı bir yer olacak'

Spor 1.12.2023 11:08:20 0
Milli cimnastikçiler, olimpiyatlarda madalya hedefine kilitlendi

BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Milli cimnastikçiler Ahmet Önder ve Adem Asil, madalya hedefiyle hazırlandıkları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na damga vurmak istiyorlar.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, olimpiyatlara hazırlık kapsamında sezonun ilk kampını Bolu'da yaptı. Milliler, Karaçayır Mahallesi'ndeki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda antrenörler gözetiminde günde çift antrenman yaparak çalışmalarını sürdürdü. Bolu kampını tamamlayan milli cimnastikçiler, kampın verimli geçtiğini ifade ettiler.

Kamp kadrosunda yer alan milli sporcular Ahmet Önder ve Adem Asil, olimpiyatlarda madalya kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söylediler.


- "Herkes elinden geleni yapmaya çalışacak"

Dünya ve Avrupa şampiyonu 24 yaşındaki Adem Asil, AA muhabirine, Bolu'da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini, olimpiyat için en iyi şekilde hazırlandıklarını anlattı.

Avrupa Cimnastik Birliğince "yılın erkek cimnastikçisi" seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Asil, "Zaten benim hedeflerimden biriydi. Bunun gerçekleşmesi için elimden gelen her şeyi yaptım. Benim için 2022 yılı müthiş geçti. Dünya, Avrupa, Akdeniz ile İslami Dayanışma Oyunları'nda madalya aldım. Çok mutlu ve gururluyum." şeklinde konuştu.

Asil, cimnastik tarihinde takım olarak olimpiyatlara ilk kez gidildiğine işaret ederek, "Takım olarak gerçekten çok şanslıyız. Birlikte olduğumuz için bu başarıyı yakaladık. İyi bir jenerasyon yakaladık ve sistem de güzel. Bunu başarmak da istiyorduk. Orada herkes elinden geleni yapmaya çalışacak." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlarda kariyerinin tek eksik madalyasını kazanmayı hedeflediğini belirten Asil, "Benim tek eksiğim var, olimpiyat madalyası. Orada da bunu almak istiyorum. Takım olarak da finale kalmak istiyoruz. Bunu başarabileceğimizi inanıyorum." dedi.


- "Hedefimiz madalya sayını artırmak ve rengini değiştirmek"

Dünya ve Avrupa ikincisi 27 yaşındaki Ahmet Önder de Bolu kampının verimli geçtiğini söyledi.

Önder, son zamanlardaki en büyük hedeflerinin takım halinde olimpiyatlara gitmek olduğunu belirterek, "Takımda başarılı olabilmek için bireysel olarak da başarılı olmak gerekiyor. Cimnastik bireysel spor olsa da takım yarışmaları da var. Bizim de en büyük hedefimiz son yıllarda takım olarak madalya kazanmak ve olimpiyata takım olarak gitmekti. Bunu başardığımız için çok gururluyuz." diye konuştu.

Güçlü bir takım olduklarını vurgulayan Önder, "En büyük hedefimiz, madalya sayısını artırmak ve rengini değiştirmek. Bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Tokyo Olimpiyatları'nda finalim vardı. Bu finalimi madalyaya çevirmek istiyorum. Zaten kendi seviyemizin bir üstüne çıkmazsak kendimizi geliştirememişiz demektir. O yüzden bu olimpiyatlar bizim için çok önemli. Takım olarak da başarılı bir olimpiyat geçireceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Paris, Türk sporunun tarih yazdığı bir yer olacak." diye konuşan Önder, sporcuları olimpiyat heyecanının sardığını, başarıya ulaşmak için çalışmalarını azimle sürdürdüklerini anlattı.

Yorum

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.