Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,00
  • EURO

    50,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,41% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Milli boksör Samet Gümüş, ilk kez katılacağı olimpiyatlardan altınla döneceğine inanıyor:

- 'İlk kez katıldığım her şampiyonada madalya aldım. İlkler benim totemim. Olimpiyatlara da ilk kez katılacağım için bu totemimi gerçekleştireceğim ve olimpiyat şampiyonu olacağım'

Spor 3.07.2024 11:07:05 0
Milli boksör Samet Gümüş, ilk kez katılacağı olimpiyatlardan altınla döneceğine inanıyor:

İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN EROĞUL - Büyükler kategorisinde katıldığı ilk Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Samet Gümüş, yine ilk kez katılacağı Paris 2024 Olimpiyatları'ndan da altınla döneceğine inandığını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan milli boksör, "İlkleri seviyorum, ilk olmasını seviniyorum. İlk katıldığım her şampiyonada madalya aldım. İlkler benim totemim. Olimpiyatlara da ilk kez katılacağım için bu totemimi gerçekleştireceğim ve olimpiyat şampiyonu olacağım." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı şampiyonluğun kendisine büyük moral verdiğini ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Olimpiyat öncesi son şampiyonamızdı. 13 yıldır Avrupa'da madalyamız yoktu. Ben oraya bu zinciri kırmak için gittim. Avrupa Şampiyonası için çok yoğun bir kamp sürecimiz geçti. Antrenörüm Selim Vinçoğlu'yla bu yola baş koyduk. Bana inanıyor, maddi manevi desteğini esirgemiyor. Son Avrupa Şampiyonası'nı şampiyon tamamladım. Olimpiyatlar öncesi benim için moral oldu. Kendimi rakiplerime kanıtlamış oldum. Sırada olimpiyatlar var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz, bayrağımızı dalgalandıracağız. Bunun için çabalıyoruz. Odaklanmış şekilde, sabırsızlıkla olimpiyatları bekliyoruz. Kendime güveniyorum. Avrupa şampiyonu olarak oraya gitmek moral ve motivasyonumu iki katı artırdı. Aynı şekilde rakiplerim için de bu durum dezavantaj. Çünkü aynı kilodayız ve aynı platformda yarışacağız. Son şampiyon olarak gidiyorum, beklesinler beni."

Yoğun ve yorucu bir kamp dönemi geçirdiğini anlatan genç boksör, ailesinin olimpiyatlar için kendisi gibi heyecanlı olduğu dile getirerek, "Kendimi bildim bileli ailemden uzağım ama son 10 aydır ailemden çok sizleri görüyorum diyebilirim. Bu beni kötü etkiliyor. Onlar bana inanıyor, beni destekliyorlar. En azından bu acıya, zahmete, tere değsin istiyorum. İnşallah en iyi şekilde olimpiyatlarda altın madalyayla bunu taçlandıracağız. Annem benimle bu konuları hiç konuşmaz. Çok heyecanlı birisi. Maçlarımı kazandıktan sonra izler. Olimpiyatlarda çeyrek finali aldıktan sonra ailelerinizi getirebiliyorsunuz. Annemi ikna edersem onları getireceğim oraya. Babam da benim gibi odaklanmış şekilde heyecanla bekliyor. Heyecanlarını bana yansıtmadıklarını biliyorum ama gözlerinde görebiliyorum. Ben onların iki katı heyecanlıyım. Ciddi bir fedakarlık var. Ailenden, sevdiklerinden uzaktasın, aç kalıyorsun, kilo veriyorsun, yumruk yiyorsun, darbe alıyorsun... Emek var. Bu fedakarlıkların karşılığını alacağız inşallah." ifadelerini kullandı.


- "Kürsüye çıkarken güzel bir şov yapacağım"

Her gece olimpiyatlarda altın madalyayı kazanma hayali kurduğunu belirten Samet Gümüş, "Yorgunluktan uyuyamadığım günler oluyor. 'Olimpiyatlarda ilk maçım kiminle olacak, kiminle dövüşeceğim, nasıl geçecek?' diye düşünüyorum. 'Altın madalya aldıktan sonra birincilik kürsüsüne nasıl bir hareketle çıksam?' diye hayal kuruyorum. Kürsüye çıkarken güzel bir şov yapacağım. Ülkemizi, bayrağımızı temsil ediyoruz. Tanımadığımız insanlar da bizim kadar gururlanıyor. Herkesin isteği zincirleri kırmak ve altın madalya almak. Bu altın madalyayı alacağıma gerçekten inanıyorum. O hissiyatı tarif etmek çok zor. Kilomda 16 kişi var. 16 ülkenin bir savaşı bu. Bu ülkeler arasında senin bayrağının en yüksekte olması büyük bir gurur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Boks Federasyonunun elde ettiği başarılarda büyük payı olduğunu da vurgulayan Gümüş, "Federasyon başkanının ilgisi ve emeği çok büyük. 10 gün öncesinden Fransa'ya gitmemiz ve orada adaptasyonu sağlamamız bile büyük bir motivasyon. O rakımda antrenman yapmak, atmosferi görmek, orada kamp yapmak herkese nasip olmuyor. 16 ülkeden sadece biz gidiyoruz. Bu da federasyondan kaynaklı. Ona çok teşekkür ediyorum, desteklerini hissediyorum. İnşallah birlikte başaracağız." diyerek sözlerini tamamladı.


Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.