Milli Badmintoncu Zehra Erdem olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü yüksek lisans öğrencisi milli badmintoncu Zehra Erdem, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor. Badminton sporuna 9 yaşındayken başlayan Zehra Erdem, kariyerindeki birçok baş

Spor 21.10.2022 08:30:18 0
Milli Badmintoncu Zehra Erdem olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü yüksek lisans öğrencisi milli badmintoncu Zehra Erdem, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübünde oynarken geçtiğimiz ay Fransa Süper Ligi'nde Fos sur Mer takımına transfer olan Erdem, ilk maçını 10-12 Ekim tarihlerinde Marsilya'da yapıp müsabakaların ardından Erzincan'a döndü ve antrenmanlarını burada sürdürüyor.

Badmintonda iki Avrupa şampiyonluğu ve 2 kez de Avrupa ikinciliği bulunan Erdem, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olmak istiyor.

Milli badmintoncu Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındayken izlediği bir müsabakadan heyecan duyarak bu spora başladığını söyledi.

 

- 'Türkiye'de bir ilki daha başardım'

Kendisine çok yüksek hedefler koyarak başladığı sporda hayallerindeki gibi devam ettiğini ifade eden Erdem, küçük yaşlardan beri Avrupa, Türkiye ve Balkan şampiyonlukları aldığını belirtti.

Erdem, şöyle devam etti:

'15 ve 17 yaş Avrupa Şampiyonalarında şampiyon oldum. Bu Türkiye'nin ilk Avrupa şampiyonluğuydu bir ilki başarmıştım. 19 yaşta, 2018'de Avrupa üçüncüsü oldum, bu da benim için çok güzel bir başarıydı. Daha sonra, 2018'de Avrupa'nın en genç başarılı oyuncusuna aday gösterildim ve ikinci oldum. Bu da benim için çok onur vericiydi, çok mutluydum. Türkiye'de bir ilki daha başardım.'

Fransa liginde oynamaya başladığını belirten Erdem, kendisi için sevindirici olduğunu, bunun da bir başarı olduğunu belirterek, hocasına ve ailesine desteklerden dolayı teşekkür etti.

Milli takımdaki görevinin devam ettiğini ifade eden Erdem, 'Fransa liginde oynuyorum ama milli takıma Erzincan'da devam ediyorum. Antrenmanlarımı burada yapacağım. Erzincan'ı yine gururlandıracağım ama Fransa'da kulüpler adına oynayacağım. Milli takımımı da yine en iyi şekilde Türkiye olarak temsil edeceğim. ok mutluyum, ilk maçımıza 2-0 galibiyetle başladım. İnşallah devamı gelir.' diye konuştu.

Hedeflerini paylaşan Erdem, 'Şu andaki hedefim olimpiyatlara gitmek ve şampiyonluk elde etmek. Bir ilki başarmak istiyorum. Ülkemi, şehrimi, hocalarımı, ailemi ve kendimi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

 

- Antrenör Murat Sönmez: 'Madalyalar kazandıran bir sporcumuz'

 

Badminton Milli Takımı Antrenörü Murat Sönmez ise sporcuları Erdem'in, Erzincan'da yetişen başarılı bir badmintoncu olduğunu söyledi.

Erdem'in başarılarını vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti:

'Erzincan'da yetiştirdiğimiz çocuğun, Avrupa'da isim yapması ve Fransa liginden teklif alıp oradaki Süper Lig'de oynaması bizim için çok gurur verici bir durum. Türkiye'nin ismini en iyi şekilde temsil eden madalyalar kazandıran bir sporcumuz.'

Sporcularının aldığı derecelerin yurt dışında bazı kulüplerin dikkatini çektiğini ifade eden Sönmez, 'Gittiği kulüp de dünya ikincisi olan bir kulüp, çok iyi sporcuları barındırıyor. Fransa Ligi'nde şampiyonluğa oynayan bir ekip. Fransa'da ilk maçına gitti ve ilk oynadığı iki turnuvada da iki maçını da kazanarak Türkiye'yi Fransa'da çok iyi bir şekilde temsil etmiş oldu.' diye konuştu.

BARIŞ YALINKAYA -AA

 

Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Ris Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.