9520,22%-1,71
39,38% 0,14
45,65% 0,00
4285,88% 0,05
6870,40% 0,00
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yeni infaz düzenlemesinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağdurlarını da kapsaması gerektiğini belirtti. Yıldız, infaz eşitliğini sağlayacak bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgularken, siyasi partiler arasındaki görüşmelerin hız kazandığını ifade etti. AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan taslak metnin, 5 Haziran’dan önce Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor
AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı infaz düzenlemesi taslağı, Meclis'e sunulmaya hazırlanırken, MHP'den sürpriz bir talep geldi. Feti Yıldız, düzenlemenin KHK mağdurlarını da kapsaması gerektiğini söyledi. Bu çıkışın yansımaları ne olacak?
MHP’den KHK Mağdurlarına Destek: İnfaz Düzenlemesi Kapsamı Genişliyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmesi beklenen yeni infaz düzenlemesi, siyasi partiler arasındaki görüşmelerle şekillenmeye devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yaptığı açıklamada infaz düzenlemesinin KHK mağdurlarını da kapsaması gerektiğini belirtti.
PKK’nın 12 Mayıs’ta silah bırakma ve kendini feshetme kararını açıklamasının ardından, siyasi partiler arasında infaz düzenlemesiyle ilgili yoğun bir görüşme trafiği başladı. Bu kapsamda, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in MHP ve DEM Parti ile temas kurduğu ve Meclis’teki diğer partilerle de görüşmelerini hafta sonuna kadar tamamlamasının planlandığı öğrenildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yaptığı açıklamada infaz düzenlemesinin KHK mağdurlarını da kapsaması gerektiğini belirtti. Yıldız, “İnfaz eşitliği sağlayacak bir kanun yapılmalı” diyerek, düzenlemenin kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
Yıldız, infaz düzenlemesinin ardından yeni anayasa çalışmalarının başlayacağını da belirtti. “Yeni anayasa hukuki bir reformla birlikte Türkiye’nin geleceğini şekillendirecektir. Türkiye’nin milli kimliğini, coğrafi bütünlüğünü ve siyasi birliğini her yönüyle koruyacak güçlü bir yeni anayasa şarttır” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan taslak metnin, yapılacak değerlendirme ve değişikliklerin ardından 5 Haziran’dan önce Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Teklifin TBMM’de görüşülmesinin ise Kurban Bayramı tatilinin ardından gerçekleşmesi öngörülüyor.
Bu gelişmeler, infaz düzenlemesinin kapsamı ve içeriği kadar, yeni anayasa tartışmalarının da önümüzdeki dönemde TBMM gündemini şekillendireceğini gösteriyor.