Memur maaşına yüzdelik zam yerine hiyerarşik zam talebi Liyakat Sen’den geldi

Liyakat Sen, memur maaş zammını yüzdelik zam yerine hiyerarşik ücret dengesinin sağlanması şeklinde uygulanması gerektiğini açıkladı. Sendika tarafından yapılan açıklama şöyle:

Gündem 29.05.2025 09:50:00 0
Memur maaşına yüzdelik zam yerine hiyerarşik zam talebi Liyakat Sen’den geldi

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN KONUSU YÜZDELİK ZAMLAR DEĞİL HİYERARŞİK ÜCRET DENGESİNİN SAĞLANMASI OLMALIDIR

Bilindiği üzere Tüm kamu personelini yakından ilgilendiren, 2026 ve 2027 yıllarını kapsayacak olan 8. dönem toplu sözleşme görüşmeleri Ağustos ayında başlayacaktır. Yetkilendirilmiş "yetkili sendikalar' kamu işveren heyetiyle yapacakları sözde zam pazarlıklarına ilişkin  çalıştaylar yaparak oynayacakları olan tiyatro sahnesi için senaryo hazırlamaktadırlar. Liyakat -Sen olarak açıkça ifade ediyoruz ki bir kamu işçisinin aynı işi yapan devlet memurundan hatta üstlendiği görev ve sorumluluk açısından da üst amiri konumunda olan bir amirinden daha fazla ücret aldığı ücret politikasını reddediyor, nimet külfet dengesi açısından da vicdanen kabul etmiyoruz. 
 
Son yıllarda kamuda aynı işi yapan ama farklı özlük haklarına sahip birden fazla istihdam tiplerinin ortaya çıkması kamu hizmeti sunumunda zaafiyetlere sebebiyet vermekle birlikte özlük hakları noktasında da karmaşalara neden olmaktadır. Her ne kadar 666 SKHK ile kamuda aynı işi yapan kamu çalışanlarının ücretleri esitlenmek istense da son yıllarda özlük hakları noktasında bazı ünvanlar lehine yapılan yasal düzenlemeler,  işçi ve memur arasındaki ücret farklılıkları, yüzdelik zamların memurlara eşit bir şekilde uygulanması gibi sebeplerden dolayı kamu çalışanları arasındaki ücret makasları açılmış, hiyerarşik ücret dengesi de alt üst olmuştur.
 
Yetkilendirilmiş sendikayla kamu işveren heyeti arasında yapılacak olan 8. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin konusu; memurlara verilecek yüzdelik zammın oranı değil öncelikli olarak hiyerarşik ücret dengesinin tesisi olması gerekmektedir. Aksi takdirde yüzdelik zam politikaları çalışanlar arasındaki ücret makasının daha da fazla açılmasına sebebiyet verecek nimet külfet dengesini de tamamen ortadan kaldıracaktır.
 
Emir KAZAK
Liyakat-Sen Genel Başkanı

Yorum
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.