14183,03%0,27
42,73% 0,04
50,18% 0,01
5943,69% -0,31
9579,44% -0,27
Eskişehir merkezli Anadolu Üniversitesi, banka promosyonu ihalesinde rekor bir teklifle dikkatleri üzerine çekti ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı çalışanlarına sunulan en yüksek promosyon rakamlarını geride bıraktı. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı personeli için 87.000 TL, Adalet Bakanlığı çalışanları içinse 90.000 TL'lik teklifler gündeme gelmişti. Ancak üniversite çalışanları için yapılan bu ihale, şimdiye kadar görülen tüm rakamları aşarak yeni bir zirveye ulaştı.
Üniversitenin 4.772 personelini ilgilendiren 2026-2028 dönemi maaş anlaşması için düzenlenen açık artırmaya, 21 bankadan 8'i katılım gösterdi. 17 oturum süren kıyasıya rekabetin sonunda, teklifler 40.000 TL'den başlayarak inanılmaz bir artışla 110.500 TL'ye yükseldi. Bu astronomik rakam, üniversite personeli için benzersiz bir promosyon tutarı anlamına geliyor. İhale komisyonu, bu tarihi teklifi onay için Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel'e sundu.
Süreç, Yunus Emre Kampüsü'ndeki Öğrenci Merkezi'nde gerçekleşen ve üniversitenin resmi YouTube kanalından canlı yayınlanan şeffaf bir yöntemle yürütüldü. Bankaların yerel şube yetkilileri, personel temsilcileri ve sendika üyelerinin katılımıyla düzenlenen ihalede, bankaların başlangıç teklifleri 40.000 TL ile 65.000 TL arasında değişti. İhale maratonu boyunca, bankalar en yüksek teklifi vermek için adeta yarıştı.
Söz konusu anlaşma, 1 Ocak 2026 ile 31 Aralık 2028 tarihleri arasında üniversitenin akademik ve idari personelinin maaş, ek ders, mesai ve ikramiyeler gibi tüm finansal işlemlerini kapsayacak. 4.772 personeli doğrudan etkileyecek bu rekor anlaşmanın kesinleşmesi, üniversite camiasında büyük bir heyecanla bekleniyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.