Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

MEB'in Atama Kararları Gündem Oldu: Levent Kuruoğlu "Plansızlığın Faturası Öğretmenlere Kesiliyor" Dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmen atamalarını “zulüm” olarak nitelendirdi.

Eğitim 7.09.2025 12:24:00 0
MEB

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmen atamalarını “zulüm” olarak nitelendirdi. Öğretmenlerin keyfi ve plansız uygulamalarla mağdur edildiğini belirten Kuruoğlu, “Bu anlayış eğitim yönetimi değil, öğretmenleri sürgün politikasıyla yıldırmaktır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uyguladığı norm fazlası öğretmen atama politikaları, eğitim camiasında yeni bir tartışma başlattı. Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, bu atama yöntemini sert bir dille eleştirerek, yaşananların öğretmenler için bir 'zulüm' olduğunu ifade etti. Kuruoğlu'nun, bir öğretmenin yaşadığı mağduriyet üzerinden yaptığı sert açıklamalar, eğitimdeki plansızlığın faturasının yine öğretmenlere kesildiği yönündeki eleştirileri güçlendirdi. İşte sendika başkanının gündeme oturan o açıklamaları...

Öğretmen Sendikaları Ortak Taleplerini Açıkladı: Norm Fazlası Krizi Büyüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uyguladığı norm fazlası öğretmen atama politikası, eğitim camiasında büyük tartışmalara yol açarken, öğretmen sendikaları da ortak bir zeminde buluşarak taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Sendikalar, öğretmenlerin defalarca mağdur edilmesine neden olan bu plansız uygulamaların sona ermesini ve eğitim sisteminde adaletin sağlanmasını istiyor.

“Öğretmeni Sürgün Etmek Eğitim Politikası Olamaz”

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nun Kırklareli’nden verdiği örnekte olduğu gibi, öğretmenler norm fazlası gerekçesiyle farklı okullara gönderiliyor, ancak gidecekleri kurumlarda yeterli ders saati bulunmuyor. Bu durum, öğretmeni kısa süre içinde yeniden norm fazlası konumuna düşürüyor. Sendikalar, bu uygulamanın adeta “sürgün” niteliği taşıdığını belirterek sert tepki gösteriyor.

Sendikaların Ortak Talepleri

Öğretmen sendikaları, MEB’in eğitim planlamasında yaşanan aksaklıkların faturasının öğretmenlere çıkarılmasına karşı olduklarını dile getirerek şu taleplerde birleşti:

Adil ve Şeffaf Atama Sistemi: Öğretmenlerin zorla başka okullara gönderilmesi yerine, tercih ve liyakat esaslı bir atama süreci oluşturulmalı.

Eğitimde Planlama: Öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşmeyeceği şekilde ders dağılımı ve kadro planlaması yapılmalı.

Motivasyon ve Huzur: Öğretmenlerin sürekli tayin baskısıyla karşı karşıya kalması, hem iş motivasyonunu hem de öğrencilerin eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor.

Liyakat Esaslı Yönetim: Eğitim yöneticilerinin ve atamaların liyakat üzerinden yapılması gerektiği, siyasi veya keyfi uygulamalardan uzak durulması gerektiği vurgulanıyor.

“Hataları Örtmek İçin Öğretmeni Oradan Oraya Sürmeyin”

Sendika başkanları, “Eğitimi doğru planlayamayanlar, öğretmenleri oradan oraya sürerek kendi hatalarını örtmeye çalışıyor” sözleriyle mevcut uygulamaların ciddiyetsizliğine dikkat çekti. Öğretmenlerin huzuru olmadan eğitimde kalitenin yakalanamayacağını ifade eden sendikalar, Milli Eğitim Bakanlığı’nı acilen adaletli ve kalıcı çözümler üretmeye çağırdı.

Gözler MEB’in Açıklamasında

Öğretmen sendikalarının art arda gelen çıkışlarının ardından gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Eğitim camiası, bakanlığın bu çağrılara nasıl yanıt vereceğini merakla bekliyor. Uzmanlar ise öğretmenlerin mağduriyetini giderecek bir düzenleme yapılmazsa, önümüzdeki dönemde eğitimde yeni krizlerin kapıda olduğunu vurguluyor.

Yorum

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.