MEB'den Zümre Başkanlığına Müd t Ve Müdürü Yardımcısı İçin Kritik Uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim öğretim yılının sonunda okullarda düzenlenecek zümre toplantılarıyla ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.. İşte, zümre başkanlığına ilişkin MEB'den gelen kritik detaylar...

Eğitim 15.06.2025 10:21:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı sona ererken okullarda yapılacak zümre toplantılarına ilişkin kapsamlı bir uyarı metni yayımladı. Bakanlık, özellikle zümre başkanlarının seçim usulleri ve toplantı tutanaklarının denetimi konusunda okul yönetimlerini dikkatli olmaları yönünde bilgilendirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim öğretim yılının sonunda okullarda düzenlenecek zümre toplantılarıyla ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. Özellikle zümre başkanı seçim usulleri ve başkan olarak belirlenecek öğretmenlerin niteliği, Bakanlığın merceği altına alındı. Bu uyarılar, okul yönetimlerine ve öğretmenlere resmi yazılı bildirimlerle iletildi. İşte, zümre başkanlığına ilişkin MEB'den gelen kritik detaylar...

MEB'den Zümre Başkanlığına Net Uyarı: Müdür ve Yardımcılar Seçilemez! Okullarda Yeni Dönem Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte okullarda düzenlenecek olan zümre toplantılarıyla ilgili kritik uyarılarda bulundu. Bakanlık, özellikle zümre başkanı seçim usulleri ve bu göreve getirilecek öğretmenlerin niteliği konusunu mercek altına alırken, okul yönetimlerine ve ilgili öğretmenlere resmi yazılı bildirimlerle önemli hatırlatmalar yaptı. Bu adım, zümre toplantılarının ciddiyetini ve verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Zümre Toplantılarının Önemi ve Bakanlığın Dikkat Çeken Detayı

Eğitim öğretim yılının işleyişi açısından büyük bir öneme sahip olan zümre toplantıları, yıl içinde okul, ilçe, il ve hatta ülke genelinde farklı kademelerde düzenleniyor. Bu toplantılarda alınan kararların, yıl boyunca eğitim sürecini doğrudan etkilemesi ve uygulanma zorunluluğu bulunması, toplantıların titizlikle yürütülmesini zorunlu kılıyor. Ancak sene sonunun yaklaşmasıyla birlikte, okullarda düzenlenen zümre toplantılarındaki bazı uygulamaların MEB'in dikkatini çektiği ve bu konuda bir dizi uyarıda bulunulduğu öğrenildi.

Zümre Başkanlığına "Müdür veya Müdür Yardımcısı Seçilemez" Kuralı Hatırlatıldı

MEB'in okullara gönderdiği resmi yazılarda en çok üzerinde durulan ve vurgulanan konulardan biri, zümre başkanlarının belirlenme şekli oldu. Bakanlık, okullarda zümre başkanı olarak seçilecek öğretmenlerin kesinlikle müdür veya müdür yardımcıları arasından belirlenmemesi gerektiğini net bir dille hatırlattı. Bu kural, zümre toplantılarının daha çok branş öğretmenlerinin görüşlerini yansıtmasını ve onların liderliğinde daha bağımsız kararlar alınmasını amaçlıyor.

Bu kurala göre, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, ancak kendi alanlarında (branşlarında) başka bir öğretmen bulunmaması gibi istisnai bir durum söz konusu olduğunda zümre başkanı olarak toplantılara katılabilecekler. Bu çok özel durum dışında, zümre başkanlığı görevi tamamen ilgili branşın normal öğretmenleri tarafından yürütülmeli. Bu, zümrelerin asli işlevini yerine getirmesi ve öğretmenler arasında yatay bir etkileşimi teşvik etmesi açısından büyük önem taşıyor.

Usul Hatalarına Karşı Denetimler Artacak: Cezai Yaptırımlar Yolda!

Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda yapılacak usul hatalarının ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda da okulları ve öğretmenleri uyardı. Bakanlık, yapılan denetimler sonucunda usulsüzlük tespiti durumunda okul yönetimlerine ve ilgili öğretmenlere resmi uyarı yapılacağını açıkça belirtti. Bu, disiplin mekanizmasının devreye gireceği ve yanlış uygulamaların müeyyidesiz kalmayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca, zümre toplantılarıyla ilgili tutanakların ve alınan kararların, okulları belirli aralıklarla ziyaret eden eğitim müfettişleri tarafından titizlikle denetlendiği bir kez daha vurgulandı. Yapılan usulsüzlüklerin ve mevzuata aykırı uygulamaların, bu denetimler esnasında kolaylıkla ortaya çıktığı hatırlatılarak, okul yönetimleri ve zümre başkanları, toplantıların usulüne uygun yürütülmesi konusunda hassasiyet göstermeye davet edildi.

Bu kritik hatırlatmalar, eğitimde karar alma süreçlerinin şeffaflığını ve katılımcılığını artırırken, aynı zamanda mevzuata uygunluğun sağlanması açısından da büyük önem taşıyor.

Yorum
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi
Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı Ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını doğrudan etkileyecek ortak sınavlar için takvim açıklandı. Sınavlar 29 Aralık’ta başlayacak, 9 Ocak’a kadar tamamlanacak.
Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak? Ocak ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam için en güçlü senaryo hesaplandı. Enflasyon farkı, toplu sözleşme artışı ve 1000 TL taban aylık zammı maaşlara nasıl yansıyacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.