Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,20% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5955,70% 0,79
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

MEB’den Tüm Öğretmenlere Zorunlu Seminer Talimatı! İyi Oluş Hâli Eğitimi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF iş birliğiyle hazırlanan “Öğretmenlerin İyi Oluş Hâllerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında tüm öğretmenleri kapsayan zorunlu bir uzaktan eğitim semineri başlatıyor.

Eğitim 16.11.2025 12:50:00 5
MEB’den Tüm Öğretmenlere Zorunlu Seminer Talimatı! İyi Oluş Hâli Eğitimi Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve UNICEF iş birliğinde yürütülen kritik bir adım atıldı. Özellikle deprem bölgesinde çalışan öğretmenlerin iyi oluş hâllerini desteklemek amacıyla başlatılan uzaktan eğitim semineri, Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı kararıyla Türkiye genelindeki tüm öğretmenler için zorunlu kılındı. Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden erişilecek olan bu psikolojik dayanıklılık eğitimine katılım için son tarih 23 Kasım 2025 olarak belirlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF iş birliğiyle hazırlanan “Öğretmenlerin İyi Oluş Hâllerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında tüm öğretmenleri kapsayan zorunlu bir uzaktan eğitim semineri başlatıyor. Eğitim, 04–23 Kasım 2025 tarihleri arasında ÖBA üzerinden tamamlanacak.

MEB’den Tüm Öğretmenlere Zorunlu “İyi Oluş” Semineri: Ruh Sağlığına Destek İçin Yeni Adım

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin hem mesleki performanslarını hem de psikolojik dayanıklılıklarını güçlendirmeye yönelik önemli bir çalışma başlattı. Bakanlık, UNICEF ile ortak yürütülen **“Deprem Bölgesinde Çalışan Öğretmenlerin İyi Oluş Hâllerinin Geliştirilmesi Projesi”**nin kapsamını genişleterek tüm öğretmenleri kapsayan yeni bir uzaktan eğitim programı duyurdu.

Milli Eğitim Akademisi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, söz konusu seminer tüm öğretmenler için zorunlu olacak ve belirlenen tarihler arasında eğitimin tamamlanması beklenecek.

Seminerin Temel Amacı: Öğretmenlerin Ruh Sağlığını ve Mesleki İyi Oluşunu Güçlendirmek

MEB, öğretmenlerin yalnızca akademik ve mesleki açıdan değil, duygusal ve psikolojik açıdan da desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.
Özellikle deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerden elde edilen geri bildirimler üzerine planlanan proje, zaman içinde tüm Türkiye’deki öğretmenleri kapsayan bir çalışma haline getirildi.

Bu eğitim ile:

Öğretmenlerin stresle baş etme becerilerinin artırılması,

Travma sonrası etkilerle nasıl başa çıkılacağına yönelik farkındalık kazandırılması,

Mesleki motivasyonun yeniden güçlendirilmesi,

Zorlu koşullarda sınıf yönetiminin nasıl sürdürülebileceğine dair pratik bilgiler verilmesi hedefleniyor.

Bu yönüyle seminer, öğretmenlerin kendi iyi oluş hallerinin güçlenmesini sağlayarak dolaylı olarak öğrenci başarısına da katkı sunacak bir yapıya sahip.

Zorunlu Seminer Takvimi Açıklandı: 04–23 Kasım 2025

Bakanlık tarafından yayımlanan resmi takvime göre seminer:

04 Kasım 2025’te başlayacak,

23 Kasım 2025’e kadar ÖBA üzerinden tamamlanacak,

Tüm öğretmenlerin belirtilen tarihler arasında sisteme giriş yaparak eğitimi bitirmesi gerekecek.

Eğitime erişim yalnızca Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden sağlanacak. Bakanlık, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla katılımın eksiksiz sağlanması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Projenin Arka Planı: Deprem Bölgesinden Tüm Türkiye’ye Yayılan Destek Çalışması

Aslında bu eğitim, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin psikolojik iyilik hâlini desteklemek için başlatılan özel bir çalışmaydı.
Ancak sahadan gelen geri dönüşler, öğretmenlerin ülkenin her yerinde benzer ihtiyaçlara sahip olduğunu ortaya koydu.

UNICEF iş birliğinde yürütülen proje, kısa süre içinde tüm Türkiye genelinde öğretmenlere yönelik kapsamlı bir psikososyal destek programına dönüştü.
Bu aşamada MEB, öğretmenlerin mesleki dayanıklılığını artırmayı uzun vadeli stratejik hedefleri arasına aldı.

Peki; Sizler bu eğitimin tüm öğretmenler için zorunlu olmasını nasıl değerlendiriyorsun?
Öğretmenlerin psikolojik dayanıklılığı artırılmalı mı?
Yorumlarda konuşalım, birlikte değerlendirelim.

Yorum
Yorumlar
antimeb
03 Aralık 2025
hahaha iyi oluş,farkındalık,psikolojik durumdan bahsediyor ama zorunlu kılarak travmaya neden oluyor bence bakanlık merkez teşkilatının acilen bir tedaviye ihtiyacı var.
öğretmen
17 Kasım 2025
süper bir eğitim ben hemen tamamladım çok faydalandım kim düşündüyse yaptıysa çok iyi yapmış, padişahım çok yaşA
Öğretmen
16 Kasım 2025
Maaşlarını 100 bi tl yapın hepsi otomatik i olarak iyi oluş moduna geçer, geçim sıkıntısı çekerken boş beleş işlerle oyalamayın
Hikmet
16 Kasım 2025
Öba'da böyle bir eğitim henüz yok:)
Vatandaş
16 Kasım 2025
Bu uzaktan seminer adı altındaki boş işler bir işe yaramıyor bence. İş ola beri gele hesabı.

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yurt Dışı Öğretmenlik Sınav Başvuruları Başlıyor! İşte Şartlar ve Ücretler!

TBMM'de Sert Mülakat Tartışması: Bakan Tekin, Muhalefete Rest Çekti! "İspat Edin, Gereğini Yapacağım!

2. Dönem Ülke Geneli Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

AÖK Sınavları İçin Kritik Uyarı: Görev Çıkan Öğretmene +10 Ceza Puanı Tehlikesi!

Memur Maaşlarında Kritik Süreç: Seyyanen Zam Paketi Kabineye mi Geliyor?

MESEM'e Yönelik Eleştiriler Neden Artıyor? Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri'nden Çarpıcı Analiz: Hatalı Eğitim Anlayışı!

31 Aralık’ta Okullar Tatil mi? 1 Ocak Sonrası Eğitim Takvimi Açıklandı

Öğretmen Atamalarında Kritik Kabine Toplantısı! 10 Bin Kontenjana Ek Atama Gelecek mi?

Öğretmenler 4 yeni sınav görevi! Sınav görevi ve ücretleri belli oldu

Manisa’nın Tarihi İlk Kadın Başkanı Gülşah Durbay 37 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.