MEB’den Sert Yanıt: Müfredat Dışı Ders İddiasına MEB'den Yalanlama

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikasının müfredat dışı ders işlenmesine yönelik iddialarını sert bir dille yalanladı.

Eğitim 10.03.2025 15:11:00 0
MEB’den Sert Yanıt: Müfredat Dışı Ders İddiasına MEB

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikasının müfredat dışı ders işlenmesine yönelik iddialarını sert bir dille yalanladı. Bakanlık, müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini ve yasal çerçeve dışında hareket edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, yapılan açıklamaların dayanaksız olduğunu vurguladı.

Sendika İddia Etti, MEB Yalanladı: Eğitimde Gerilim Tırmanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni müfredat tartışmaları sürerken, bir eğitim sendikasının ortaya attığı iddialara sert bir şekilde yanıt verdi. Sendikanın, okullarda müfredat dışı ders işleneceği ve tahtaların farklı renklere boyanacağı yönündeki açıklamaları, MEB tarafından sert bir dille yalanlandı.

MEB, 10 Mart'ta yapmış olduğu açıklamada, sendikal hakların kullanımı ve demokratik hukuk devletinin ilkelerine vurgu yaparak, müfredat dışı herhangi bir eğitim faaliyetine izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Bakanlık, Anayasa'nın ilgili maddelerine atıfta bulunarak, sendikal hakların kullanılırken başkalarının hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, "Eğitim öğretim kurumlarımızda, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca onaylanan müfredat dışında herhangi bir konunun ders içeriği olarak belirlenmesi veya okutulması mümkün değildir" ifadelerine yer verildi. MEB, sendika yetkilileri ve öğretmenlerin, kendilerine verilen yetki ve görevler çerçevesinde hareket etmekle yükümlü olduklarını hatırlattı.

Bakanlık, sendikal özgürlük iddiasıyla yürütülen "ötekileştirici, ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve illegal faaliyetlerin" kabul edilemez olduğunu ve bu tür davranışlara karşı gerekli adli ve idari süreçlerin işletileceğini duyurdu.

Sendika ise MEB'in açıklamalarına tepki göstererek, iddialarının arkasında durdu ve müfredatın yetersiz olduğunu savundu. Sendika yetkilileri, öğrencilerin daha geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmaları gerektiğini belirterek, farklı konularda ders işleme haklarını savundu.

Bu durum, MEB ve sendika arasında gerilimin tırmanmasına neden oldu. Müfredat tartışmaları, eğitim sistemindeki farklı görüşlerin ve yaklaşımların çatışmasını gözler önüne serdi. Tartışmanın nasıl sonuçlanacağı ve eğitimde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

Yorum
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.