Bugün, 7 Kasım 2025 Cuma
  • BIST 100

    11008,07%-0,59
  • DOLAR

    42,19% 0,22
  • EURO

    48,73% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5433,84% 0,84
  • Ç. ALTIN

    8953,99% 0,00

MEB'den Çorum ve Eskişehir'i İlgilendiren Kritik Atama Kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde idari kadrolarda yeni atamalar gerçekleştirdi.

Eğitim 19.09.2025 00:35:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde idari kadrolarda yeni atamalar gerçekleştirdi. Çorum’un İskilip ilçesi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kapsayan düzenleme, eğitim camiasında dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) idari kadrolardaki atama ve görev değişiklikleri hız kesmeden devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yapılan son düzenlemeyle, Çorum ve Eskişehir'i ilgilendiren önemli bir rotasyon kararı alındı. Bu kararla birlikte, İskilip'te hem ilçe milli eğitim müdürü hem de şube müdürü koltuğunun sahipleri değişti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde idari kadrolarda görev değişikliklerini sürdürüyor. Son karar kapsamında, Çorum İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli atamalar yapıldı.

Süleyman Gökoğlu İskilip’in Yeni İlçe Müdürü Oldu

Çorum’un İskilip ilçesinde uzun süredir şube müdürü olarak görev yapan Süleyman Gökoğlu, alınan karar ile aynı kurumun ilçe milli eğitim müdürü oldu. Gökoğlu’nun görev yaptığı ilçede müdürlüğe yükselmesi, eğitim camiasında olumlu bir karşılık buldu. İlçe genelinde birçok projeye katkı sağlayan Gökoğlu’nun, yeni görevinde de aynı istikrarı sürdürmesi bekleniyor.

Murat Ecer Eskişehir’e Atandı

Bu değişiklikle birlikte yaklaşık üç yıldır İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Murat Ecer, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak yeni görevine başladı. Ecer’in Eskişehir’de edindiği tecrübe ve bilgi birikimiyle, ilin eğitim politikalarına katkı sunması bekleniyor.

MEB’in Rotasyon Politikası

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl yayımlanan yer değiştirme kılavuzu doğrultusunda idari kadrolarda düzenlemeler yapıyor. Bu kapsamda uygulanan bölge hizmeti ve rotasyon sistemi, kamu hizmetinde verimliliği artırmayı ve sürekliliği sağlamayı hedefliyor. Görev değişiklikleri, hem kurumların dinamizmini artırıyor hem de yöneticilere farklı bölgelerde tecrübe kazanma imkanı sunuyor.

Son Yıllarda Atama Trendleri

Son 5 yılda MEB, yaklaşık 3.500’ü aşkın ilçe ve şube müdürü ataması gerçekleştirdi. Bu atamaların %60’ı rotasyon kapsamında farklı ilçelere tayinlerden oluşurken, %40’ı emekli olan veya görevden ayrılan yöneticilerin yerine yapılan yeni atamalar şeklinde gerçekleşti. Bu durum, idari kadrolarda dinamik bir yapının korunmasını sağlıyor ve deneyimli yöneticilerin farklı bölgelere aktarılmasıyla eğitim kalitesine katkı sunuyor.

Eğitim Camiasında Yankı

Atamalar, öğretmenler ve idareciler arasında da tartışma konusu oldu. Eğitim sendikaları ve öğretmenler, deneyimli yöneticilerin yeni görev bölgelerine taşınmasının hem yerel eğitim kalitesini artırdığını hem de okul yönetimlerine taze bakış açıları kazandırdığını belirtiyor. Özellikle Süleyman Gökoğlu gibi yerel tecrübeye sahip yöneticilerin müdürlük pozisyonuna yükselmesi, ilçedeki eğitim projelerinin sürdürülebilirliği açısından kritik görülüyor.

Eğitim Camiasında Yankı Buldu

Atamalar, bölgedeki öğretmenler ve idareciler arasında da konuşulan konular arasında yer aldı. Eğitim sendikaları ve öğretmenler, bu tür değişikliklerin eğitim kalitesine doğrudan yansıdığını belirtiyor. Özellikle yerel yönetim tecrübesine sahip yöneticilerin yeni görev bölgelerine katkı sunmasının, MEB’in hedeflediği kalite standartları açısından önem taşıdığı vurgulanıyor.

Yorum

Eğitimde Büyük Çelişki: 87 Bin Ücretli Öğretmen Görevde, MEB Sadece 10 Bin Kadro Açtı!

Öğretmenlere indirim açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Yeni İstihdam Duyurusu! 16 İlde 29 Sözleşmeli Destek Personeli Alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Tekin 2026 LGS Tarihini Açıkladı! Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Kocaeli il Müftülüğünden 10 Kasım Atatürk’ü anma mevlidi

15 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği ve Deprem Bölgesine 28 Meslek Atölyesi! Eğitimde Yeni Proje!

MEB Ortak Sınav Dönemi Bitiyor: İşte Karne ve Belge Alma Şartlarında Disiplin Kuralı!

Mehmet Şimşek'ten Vergi ve Harçlar İçin Müjde! Yüksek Zam Oranı Düşürülebilir!

Norm Fazlası Öğretmenlerin İl İçi Atama Süreci Başladı! Yetki Artık İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde!

SON DAKİKA: 2026 LGS Sınav Tarihi Resmen Açıklandı!

E-Sınav Uygulamaları Dahil Tüm ÖSYM Görev Ücretleri Güncellendi! Kim Ne Kadar Ücret Alacak?

İhraç Edilen Memurun Emeklilik Statüsü Nasıl Belirlenir? SGK'da 'Son 7 Yıl Kuralı' Detayları Ortaya Çıktı!

MEB’de Yeni Dönem: Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Değişti

Kıdem Tazminatı Tavanı Ocak 2025'te Rekor Kıracak! 64.000 TL Sınırı Aşılıyor!

Hileli Zeytinyağı Üreten 15 Firma Kamuya Duyuruldu!

Trump'tan Güney Afrika'ya Sert Rest: "G-20'de Olmamalı!" Zirveye Katılmama Kararı

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum Sokak Ortasındaki Taciz Sonrası Sessiz Kalmadı

20 Milyon Öğrenci İçin Yeni Tatil Geliyor

MEB Yeni Görevde Yükselme Yönetmeliği! Önemli Değişiklikler Yürürlükte!

Kamu Çalışanlarına Esnek Çalışma Yolu Açılıyor! İşte Yasal Düzenleme Detayları!

Kamuya Personel Alımında Mülakat Devri Bitiyor! Mülakat Zorunlu Hallere Daraltılıyor!

Norm Fazlası Öğretmenlere Kritik Uyarı: Hata Yapan Kurum Amirleri Sorumlu Olacak! Son Tarih 10 Kasım!

23 Kasım ALES/3 İçin Görev Başvuruları Açıldı! ÖSYM Ücretleri Güncelleyecek mi?

Lider Kadro Masayı mı Alkışladı Yoksa Masalı mı?

O İlde Belediye Kararı: Yere İzmarit Atana 152 Bin TL'yi Aşan Ceza

Zorunlu Trafik Sigortası: 15 Bin Lira Ödemeden Trafiğe Çıkan Yandı!

Dilek İmamoğlu'na Pasaport İptali

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş Açıklaması

Son Dakika: Ahmet Türk'ün Göreve İadesi Beklenirken İçişleri Bakanlığı'ndan 'Mardin' Kararı

Öğretmenlere yeni sınav görevi! Vaşvurular başladı, ücretler belli oldu

Yükleniyor

YAZARLAR