MEB'den 12. Sınıflara Destek Hamlesi: Hedef Temelli Eğitim Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda 12’nci sınıflara yönelik yeni bir eğitim desteğini hayata geçiriyor.

Eğitim 15.05.2025 11:55:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda 12’nci sınıflara yönelik yeni bir eğitim desteğini hayata geçiriyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçecek "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi, lise son sınıf öğrencilerine akademik gelişimlerini güçlendirme, kariyer planlarını şekillendirme ve üniversiteye hazırlık süreçlerini sistemli bir şekilde yürütme fırsatı sunacak. Program kapsamında öğrenciler, eksiklerini tamamlayarak daha güçlü bir akademik temel oluşturabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin akademik eksiklerini gidermesi ve üniversiteye hazırlık sürecini daha verimli hale getirmesi için “Hedef Temelli Destek Eğitimi” dersini müfredatına ekledi. 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren lise son sınıf öğrencileri için haftalık 3 ila 6 saat arasında uygulanacak bu ders, akademik gelişimi desteklemeyi ve sınav hazırlığını daha sistemli bir şekilde yürütmeyi amaçlıyor.

Bakanlık, öğrenci ve velilerden gelen talepleri göz önünde bulundurarak haftalık ders çizelgesinde önemli değişiklikler yaptı. 12’nci sınıflara özel hazırlanan bu yeni ders kapsamında öğrenciler, geçmiş yıllarda eksik kalan kazanımlarını tamamlayabilecek ve yükseköğretime daha donanımlı şekilde hazırlanabilecek.

Hangi Dersler Kapsam Dahilinde?
Program içeriği geniş bir yelpazeye yayılarak Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, matematik, sosyoloji, psikoloji, mantık, yabancı dil, çağdaş Türk ve dünya tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi birçok ders grubunu kapsıyor. Her bir ders için haftalık en az 1, en fazla 3 saat ayrılması planlanıyor. Öğretmenler, belirlenen ders içeriklerini ilgili öğretim programları doğrultusunda hazırlayarak öğrencilere yönelik en verimli destek sürecini oluşturacak.

Not Verilmeyecek, Süreç Takibi Yapılacak
Bu dersin en dikkat çeken yönlerinden biri de not değerlendirmesi yerine öğrencilerin gelişiminin izlenmesi olacak. Eğitim süreci boyunca geri bildirim mekanizmasıyla öğrenciler yönlendirilecek ve bireysel destek sağlanacak. Ayrıca öğretmenler, yapay zeka destekli MEBİ platformu üzerinden ek kaynaklara erişerek dersleri daha etkili hale getirebilecek.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Güçleniyor
Milli Eğitim Bakanlığı, okul dışı takviye eğitim ihtiyacını en aza indirerek eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Ders saatleri okul içerisinde uygulanarak öğrenciler için daha sistemli ve erişilebilir bir öğrenme ortamı oluşturulacak. Böylece öğrenciler hem sınavlara daha verimli hazırlanacak hem de akademik kayıplarını giderme fırsatı bulacak.

Yeni uygulamanın hayata geçirilmesiyle öğrencilerin akademik başarısını artırması ve kariyer planlamalarını daha bilinçli yapabilmesi bekleniyor. Eğitimde dönüşüm sağlayacak bu model, gelecek yıllarda sistemin kalıcılığını ve etkinliğini artırma yönünde de önemli bir adım olacak.

Yorum
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.