Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5941,79% -0,35
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

MEB’den öğretmenlerin idarecilerin sınav görevlerine ilişkin önemli değişiklik

Eğitim 28.12.2024 13:31:00 0
MEB’den öğretmenlerin idarecilerin sınav görevlerine ilişkin önemli değişiklik

MEB'den Sınav Uygulamalarında Kapsamlı Değişiklikler

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016'dan bu yana uygulanan Merkezî Sistem Sınav Yönergesi'nde önemli değişikliklere giderek, sınav süreçlerini daha verimli ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Özellikle **elektronik sınavlar (e-Sınav)**ın yaygınlaştırılmasıyla birlikte, sınav uygulamalarında önemli yenilikler yapıldı.

Bina Yöneticilerine Yeni Görev Düzeni

Sınavlarda görevlendirilen bina yöneticilerinin görevlendirme sistemi, günlük görevlendirme yerine oturum bazlı bir sisteme dönüştürüldü. Bu sayede, bina yöneticileri daha esnek bir şekilde görevlendirilebilecek. Ayrıca, e-Snav bina yöneticilerinin, özel bir eğitim programını tamamlaması zorunlu hale getirildi. Bu sayede, sınav süreçlerinin daha profesyonel bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor.

e-Sınav Salonlarında Yeni Görev Paylaşımı

e-Sınav salonlarında görevli sayısı azaltılarak, daha etkin bir yönetim sağlanacak. Bu kapsamda, salonlarda 2 personel(salon başkanı ve gözetmen) görevlendirilecek. Bu personeller, e-Sınav uygulamaları konusunda özel eğitim alacaklar. Ayrıca, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler de Merkezî sınavlarda salon görevlisi olarak görevlendirilebilecek.

Ceza ve Tevkifevleri İçin Özel Düzenleme

Ceza ve Tevkifevleri'nde gerçekleştirilen sınavların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için bina sınav komisyonları kurulacak. Bu sayede, sınav süreçlerinin daha düzenli bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

İl ve İlçe Koordinasyonu Güçleniyor

Merkezî sınavların daha etkili bir şekilde yönetilebilmesi için il ve ilçe millî eğitim müdürleri sınav koordinatörü olarak görevlendirilecek. Bu müdürlüklerde sınav hizmetlerinden sorumlu olan müdür yardımcıları veya şube müdürleri de sınav koordinatör yardımcısı olarak görev yapacak.

Hizmetli Görevlendirmelerinde Esneklik

Sınavlarda hizmetli ihtiyacının karşılanması amacıyla, ihtiyaç durumunda hizmetli kadrosu dışında yer alan personele de görev verilebilecek. Ayrıca, bir yıl içinde alınabilecek hizmetli görevi sayısı 40’a yükseltildi.

Görev İhmallerinde Yaptırımlar Daha Esnek

Sınav görevlilerinin ihmal durumunda uygulanan yaptırımlar yeniden düzenlendi. İlk ihlal durumunda 1 yıl, ikinci ihlal durumunda 2 yıl ve üçüncü ihlal durumunda 3 yıl süreyle görev tedbiri uygulanacak. Görev tedbirlerinin kaldırılmasına yönelik talepler ise komisyonlar tarafından değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB'in gerçekleştirdiği bu kapsamlı düzenlemelerle, sınav süreçlerinin daha şeffaf, güvenli ve etkin bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor. Özellikle elektronik sınavların yaygınlaştırılmasıyla birlikte, sınav uygulamalarında önemli adımlar atılıyor. Bu sayede, öğrencilerin daha adil ve eşit koşullarda sınava girmeleri sağlanacak.

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.