MEB'den Öğretmenlere Sosyal Etkinlik Girişi Talimatı: İşte Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında görev yapan öğretmenlerin, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerin veri girişlerini 28 Şubat'a kadar E-Okul sistemi üzerinden tamamlamalarını istedi.

Eğitim 25.02.2025 16:14:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında görev yapan öğretmenlerin, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerin veri girişlerini 28 Şubat'a kadar E-Okul sistemi üzerinden tamamlamalarını istedi. Veri girişlerinin yapılmaması durumunda öğretmenler, okul yönetimleri tarafından yazılı olarak uyarılacak.

Öğretmenlerin E-Okul Sosyal Etkinlik Veri Girişi: Bilmeniz Gerekenler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında görev yapan öğretmenlerin, öğrencilerin sosyal gelişimlerini destekleyen etkinliklerin kayıtlarını tutmak amacıyla E-Okul sistemi üzerinden veri girişi yapmalarını zorunlu kıldı. Bu veri girişlerinin son tarihi ise 28 Şubat olarak belirlendi.

Sosyal Etkinliklerin Önemi

MEB, sosyal etkinliklerin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel ve sosyal gelişimleri için de büyük önem taşıdığını vurguluyor. Bu nedenle, öğretmenlerin öğrencileri çeşitli sosyal etkinliklere yönlendirmesi ve bu etkinliklerin kayıtlarını düzenli olarak tutması gerekiyor.

E-Okul Sosyal Etkinlik Modülü

Öğretmenler, sosyal etkinliklere ilişkin veri girişlerini E-Okul sistemindeki 'Sosyal Etkinlikler' modülü üzerinden yapacaklar. Bu modül, öğrencilerin katıldığı etkinliklerin türü, tarihi, süresi ve kazanımları gibi bilgilerin kaydedilmesini sağlıyor.

Veri Girişi Nasıl Yapılır?

  1. E-Okul sistemine giriş yapın.
  2. 'Sosyal Etkinlikler' modülünü seçin.
  3. Etkinlik türünü, tarihini, süresini ve kazanımlarını girin.
  4. Öğrenci listesinden etkinliğe katılan öğrencileri seçin.
  5. Kaydet butonuna tıklayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Veri girişlerinin 28 Şubat'a kadar tamamlanması gerekiyor.
  • Her öğretmen, Şubat ayı içerisinde en az bir etkinlik girişi yapmalı.
  • Okul yönetimleri, veri girişlerini düzenli olarak kontrol edecek.
  • Veri girişi yapmayan öğretmenler, okul yönetimleri tarafından yazılı olarak uyarılacak.

Neden Sosyal Etkinlik Girişi Yapılmalı?

  • Öğrencilerin sosyal gelişimlerinin takip edilmesi.
  • Eğitim kurumlarının sosyal etkinlik karnesinin oluşturulması.
  • MEB'in sosyal etkinlik politikalarının uygulanması.

Öğretmenlerin bu konuda hassas davranmaları ve veri girişlerini zamanında tamamlamaları, eğitim sistemimizin daha verimli hale gelmesine katkı sağlayacaktır.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.