MEB’den öğretmen seminerlerine iptal kararı mesleki gelişim seminerleri iptal edildi

MEB’den öğretmen seminerlerine iptal kararı mesleki gelişim seminerleri iptal edildi. İşte iptal edilen seminerlerle ilgili detaylar

Eğitim 5.08.2024 01:39:00 0
MEB’den öğretmen seminerlerine iptal kararı mesleki gelişim seminerleri iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim ve Seminerleri İptal Edildi

Ülkemizde öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli hizmet içi eğitim enstitülerinde düzenlenen eğitimler ve seminerler, Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı tasarruf tedbirleri çerçevesinde iptal edildi.

Mesleki Gelişim Eğitimleri Durduruldu

Hizmet içi eğitim enstitülerinde gerçekleştirilen öğretmenlerin mesleki gelişimlerini tamamlamaları ve meslekte tecrübe kazanmaları için düzenlenen eğitimler ve seminerler, alınan tasarruf tedbirleri doğrultusunda durduruldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda yer alan tasarruf tedbirleri neticesinde farklı illerde düzenlenen seminer ve eğitim çalışmalarının iptal edildiğini açıkladı.

Eğitimler Öğretmen Bilişim Ağı Üzerinden Devam Edecek

Durdurulan bu eğitim çalışmaları, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini güçlendirmek için faaliyet gösteren Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden yürütülecek. Bu platform, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için gerekli kaynakları ve eğitim materyallerini sunarak, onların bilgi ve becerilerini geliştirmelerine destek olacak.

Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Yeni Adımlar Atılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilgili tasarruf tedbirleri yürürlükte olduğu sürece, hizmet içi eğitim enstitülerinde düzenlenen eğitimlerin yapılmayacağını belirtti. Ayrıca, kamuda yeni tasarruf tedbirlerinin alınacağını ve bu tedbirler ile ilgili detaylı açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacağını ifade etti.

Öğretmenlerin Tepkileri ve Beklentiler

Öğretmenler, mesleki gelişimlerini destekleyen bu eğitim ve seminerlerin iptal edilmesinden dolayı endişelerini dile getirirken, Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden sunulacak eğitimlerin yeterliliği konusunda çeşitli görüşlere sahipler. Öğretmenler, mesleki gelişimlerine devam edebilecekleri alternatif yöntemlerin sunulmasını bekliyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında, hizmet içi eğitim enstitülerinde düzenlenen öğretmenlerin mesleki eğitimleri ve seminerleri iptal edilerek, bu eğitimlerin Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden devam edeceği açıklandı. Bu karar, kamu harcamalarında tasarruf sağlama amacı taşırken, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin aksamaması için dijital platformların etkin kullanımını teşvik ediyor. Öğretmenler ve eğitim camiası, yeni tasarruf tedbirleri ve alınacak önlemler konusunda Bakanlıktan gelecek detaylı açıklamaları bekliyor.

Yorum
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.