Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

MEB'de Bayram Öncesi Ek Ders Krizi: 4 Bin Öğretmenin Bayram Sevinci Gölgede Kaldı!

Eğitim-İş Sendikası, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’na kalıcı çözüm çağrısında bulundu. İşte detaylar..

Eğitim 8.06.2025 00:29:00 0
MEB

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, binlerce öğretmeni üzen bir gelişme yaşandı. Özellikle İstanbul'un Maltepe ilçesindeki yaklaşık 4 bin öğretmenin ek ders ücretleri henüz hesaplarına yatırılmadı. Eğitim-İş Sendikası, yaşanan bu gecikmenin öğretmenleri büyük bir maddi sıkıntıya sürüklediğini ve bayram sevinçlerini gölgelendiğini belirterek Milli Eğitim Bakanlığı'na acil çözüm çağrısında bulundu. İşte bayram öncesi yaşanan ek ders krizinin detayları..
MEB'de Bayram Öncesi Ek Ders Krizi: 4 Bin Öğretmenin Bayram Sevinci Gölgede Kaldı!

Kurban Bayramı'na günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren önemli bir ek ders ücreti krizi patlak verdi. Özellikle İstanbul'un Maltepe ilçesindeki yaklaşık 4 bin öğretmenin ek ders ücretleri, bayram öncesi hesaplarına yatırılmadı. Bu durum, eğitim camiasında büyük bir tepkiye yol açarken, Eğitim-İş Sendikası konuyla ilgili sert bir açıklama yaparak MEB'e acil çözüm çağrısında bulundu.

Bayram Sevinci Maddi Sıkıntılarla Gölgede Kaldı

Evrensel gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Eğitim-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, İstanbul'daki eğitim emekçilerinin halihazırda zorlu ekonomik koşullarla mücadele ettiğine dikkat çekildi. "İstanbul'da pek çok ilçemizde ek ders ücretleri öğretmenlere yatırılmadı ve bayram sevinçlerinin gölgelendiği görülmektedir. Ne yazık ki 4 bine yakın öğretmen Kurban Bayramı'na parasız girmek zorunda kaldı" ifadeleri kullanıldı. Sendika, özellikle Maltepe'deki öğretmenlerin bu gecikme nedeniyle çocuklarına bayramlık dahi alamadığını vurgulayarak, yaşanan maddi sıkıntının öğretmenlerin bayram coşkusunu buruk bir şekilde yaşamasına neden olduğunu belirtti. Bu durum, öğretmenlerin bayram öncesi hak ettikleri ücretleri alamamasının yarattığı hayal kırıklığını gözler önüne serdi.

Eğitim-İş'ten MEB'e Sert Çağrı: "Liyakatsiz Bürokratların İnsafına Terk Edilmeyelim!"

Ek ders ücretlerindeki bu kabul edilemez gecikme üzerine Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanı'na yönelik oldukça sert ifadeler içeren bir çağrıda bulundu. Açıklamada, "AKP iktidarı devlet kurumlarında özellikle de eğitimde kadrolaşma hırsı ve gayretiyle liyakatız olsun ama ‘Yeter ki bana yakın olsun’ anlayışıyla pek çok kişiye devlet bürokrasisinde ve milli eğitimdeki önemli makamlarda görev vermeye devam ediyor" denildi. Sendika, bu "inatlaşma ve kadrolaşma hırsının" öğretmenlerin bayramlarının bile zehir olmasına neden olduğunu savundu.

Eğitim-İş, Bakanlık'tan acil bir çözüm talep ederek, öğretmenlerin sürekli değişen ek ders ödeme tarihleri konusunda kalıcı bir düzenleme yapılmasını ve hak edişlerinin liyakatiz bürokratların insafına terk edilmemesini istedi. Bu çağrı, sadece Maltepe'deki değil, benzer sorunlar yaşayan tüm öğretmenlerin sesi olmayı hedefliyor. Öğretmenler, bayram öncesi yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini ve gelecekte benzer sorunların yaşanmaması için kalıcı adımlar atılmasını bekliyor.

Ek Ders Ödemelerinde Süregelen Belirsizlik: Öğretmenlerin Hakları Göz Ardı Edilmemeli

Öğretmenlik, yalnızca ders anlatmak ve müfredatı aktarmakla sınırlı olmayan, fedakârlık gerektiren bir meslek. Eğitim camiasının temel taşı olan öğretmenler, sadece sınıf içinde değil, eğitim politikalarındaki değişimlere karşı da mücadele etmek zorunda kalıyor. Ek ders ücretlerinin zamanında ödenmemesi, öğretmenlerin yalnızca ekonomik olarak değil, psikolojik ve sosyal anlamda da yıpranmalarına sebep oluyor.

Geciken ödemeler, öğretmenlerin planlarını aksatıyor, bayram gibi özel günlerde bile kaygı içinde olmalarına yol açıyor. Üstelik her yıl farklı nedenlerle ortaya çıkan bu belirsizlik, kalıcı bir çözüme kavuşması gereken bir problem hâline geldi. Memurların maaş ve ek ders ödemelerinin sistematik bir düzene oturtulması gerekirken, öğretmenler bürokratik süreçlerin ve yönetimsel aksaklıkların mağduru olmamalı.

Eğitim-İş sendikasının çağrısı önemli bir noktaya işaret ediyor: Öğretmenlerin hakları sadece sözde değil, fiiliyatta da korunmalı. Öğretmenlerin ek ders ödemeleri belirlenen takvim doğrultusunda, gecikme yaşanmadan hesaplarına yatırılmalı. Eğitimin temel yapı taşları olan öğretmenler, maaş ödemeleri konusunda belirsizlikler içinde bırakılmamalı ve hak ettikleri ekonomik güvence sağlanmalı.

Sonuç olarak, eğitimde kaliteyi artırmak istiyorsak, öncelikle öğretmenlerin haklarını tam anlamıyla güvence altına almamız gerekiyor!

Yorum

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.