14292,72%0,97
42,69% 0,01
50,18% 0,06
5956,04% 0,92
9548,83% 0,71
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personelinin görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirme suretiyle atanması hakkındaki yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı. 25 Temmuz 2025 Cuma tarihli Resmî Gazete'nin 32966 sayısında yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kadrolarına atanma şartları yeniden düzenlendi.
Yönetmeliğin 1. maddesiyle, 12 Ekim 2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan orijinal yönetmeliğin 23. maddesi tamamen değiştirildi. Yeni düzenlemeye göre, İlçe Millî Eğitim Müdürü kadrosuna atanacak adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68. maddesinin (B) bendinde öngörülen şartlara ek olarak yeni kriterler getirildi.
Bu kadroya atanmak isteyenlerin, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartı aranacak. Ayrıca, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmaları zorunlu kılındı. Ek olarak, öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak da aranan şartlar arasında yer aldı. Bu değişiklik, ilçe milli eğitim müdürlüğü pozisyonuna atanmada daha fazla deneyim ve belirli bir kariyer yolu şartını ön plana çıkarıyor.
Yönetmeliğin aynı maddesinde, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı kadrosuna atanacaklar için de benzer deneyim şartları belirlendi. Bu pozisyona atanacaklarda 657 sayılı Kanun'un 68. maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanı sıra, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranacak. İl milli eğitim müdür yardımcılarının atamasında da liyakat ve deneyim esas alındı.
Değişikliklerin yer aldığı bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütecek.
25 Temmuz 2025 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 32966
YÖNETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN
DEĞİŞİKLİĞİ VE YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMASI HAKKINDA
YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 12/10/2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 23 - (1) İlçe millî eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır.
(2) İl millî eğitim müdür yardımcısı kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak şartları aranır.”
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.