MEB Bakanı Mahmut Özer'in şoförü şube müdürü yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığının makam şoförünün şube müdürü olarak atandığı iddia edildi. Bakan Mahmut Özer'in şoförünün önce istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapıldığı, ardından da şube müdürü kadrosuna yerleştirildiği i

Eğitim 31.07.2022 15:52:19 0
MEB Bakanı Mahmut Özer

Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'in şoförünün istisnai kadrodan özel kalem müdürlüğü kadrosuna atandığı, ardından da şube müdürü yapıldığı iddiası tepkilere neden oldu. 2014 yılında binlerce liyakatli okul müdürünün bir günde görevden alınarak yerlerine mülakatla müdür alınması olayında yaşanan tepkiler gibi bu iddiaların ardından öğretmenler arasında yeni tepkilerin oluşmsına neden oldu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi verdi. Özkan, önergesinde “İlyas Öcal’ın şube müdürü kadrosunda olmasına rağmen halen şoförlüğünüzü yaptığı hususunda bilgilere ulaşılmıştır” dedi.
CHP Milletvekili Tuncay Özkan, milli Eğitim  Bakanı Mahmut Özer’e “950 bin öğretmen görevde yükselebilmek için mücadele ederken ve sınav beklerken şoförünüzün sınavsız torpille şube müdürü yapılması vicdanen sizi rahatsız etmemiş midir?” sorusunu yöneltti.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın Bakan Mahmut Özer’e şube şoförünü şube müdürü yaptığına yönelik yönelttiği sorular şöyle:

  • 1.     Şoförünüz İlyas Öcal istisnai kadro üzerinden hangi tarihte özel kaleminizde göreve başlamıştır?
  • 2.     Şoförünüz İlyas Öcal şube müdürü kadrosuna hangi tarihte atanmıştır?
  • 3.     Şoförünüz İlyas Öcal’ın şube müdürü olarak atanmasına sebep yeterlilikleri nelerdir?
  • 4.     Şube müdürü kadrosunda bulunan İlyas Öcal’ın halen şoförlüğünüzü yaptığı bilgisi doğru mudur?
  • 5.     İlyas Öcal’ın şube müdürlüğü yeterliliği varsa bu kişi neden halen şoför olarak çalıştırılmaktadır?
  • 6.     İlyas Öcal şube müdürlüğü yeterliliği olmadığı için halen şoför olarak çalıştırılıyorsa neden şube müdürü kadrosuna ataması yapılmıştır?
  • 7.     Şube müdürü kadrosunda olduğu halde şoförlüğünüzü yaptığı iddia edilen İlyas Öcal’a ek ders ücreti ya da fazla mesai ücreti ödemesi yapılmakta mıdır?
  • 8.     950 bin öğretmen görevde yükselebilmek için mücadele ederken ve sınav beklerken şoförünüzün sınavsız torpille şube müdürü yapılması vicdanen sizi rahatsız etmemiş midir?
  • 9.     Şoförünüz şube müdürü İlyas Öcal’ın daire başkanı kadrosuna atanacağı bilgisi doğru mudur?'
Yorum
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.