Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14167,13%-0,44
  • DOLAR

    42,81% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6115,23% 0,10
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 0,00

Marmaray'ın yorgun yolcularına sesiyle güzel bir gün sonu yaşatıyor

Şarkıcı Zinnure Alsancak, 8 yıldır İstanbul'un işlek sokaklarında ve Marmaray duraklarında İstanbullulara 'açık hava konserleri' tadında dinleti sunuyor.

Genel 2.09.2023 11:13:00 0
Marmaray

İSTANBUL (AA) - MEHMET KARA - Şarkıcı Zinnure Alsancak, 8 yıldır İstanbul'un işlek sokaklarında ve Marmaray duraklarında İstanbullulara 'açık hava konserleri' tadında dinleti sunuyor.

Sanatsever bir ailenin kızı olarak İzmir'de doğan Alsancak, küçük yaşlarından itibaren müzikten hiç kopmadı. Okul öncesi öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra müziğe olan tutkusunu daha profesyonelce sunma kararı alan Alsancak farklı mekanlarda sahne almaya başladı.

Alsancak, İstanbul sokaklarında, metro istasyonlarında milyonlarca İstanbulluya arabeskten, popa, Türk Sanat Müziği'nden alternatif rocka, müzik şöleni sunuyor. Akşam saatlerinde evine yetişme telaşı yaşayan Marmaray'ın yorgun yolcularının koşuşturmasına Alsancak'ın şarkıları eşlik ediyor. İstasyonda yankılanan melodiyi duyan bazı yolcular kısa bir mola veriyor, Alsancak'a eşlik ediyor, şarkı istiyor.

Sosyal medyada da büyük ilgi gören Alsancak, müzik yolculuğunu AA muhabirine anlattı.

- 'İstanbul dışında da tanıyorlar'

Alsancak, 5 yaşından beri şarkı söylediğini ve müziğin her zaman hayatının merkezinde olduğunu belirtti.

Öğretmenlik eğitimi aldığını ve mesleğe adım attıktan sonra bir karar değişikliğine gittiğini belirten Alsancak, 'Çok ayrı bir eğitime sahibim. Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Fakat otuz yaşımdan sonra sahne almaya başladım. 8 yıldır ekmeğimi müzikten kazanıyorum.' dedi.

İç mekanlardaki müzik anlayışını çok beğenmediği için sokaklarda işini yaptığını anlatan Alsancak, karşılaştığı tepkilerin büyük çoğunluğunun olumlu olduğunu dile getirdi.

- 'Birbirine sarılıp ağlayanlar, dans edenler, benimle dertleşenler oluyor'

Alsancak, insanların müziğe ilgisinin de yüksek olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

'Toplumla halkla çok yakın bir şekilde bir kucaklaşma söz konusu. Şu an bütün İstanbul hatta İstanbul dışına çıkınca bile tanıyorlar beni çünkü her gün milyonlarca insan Marmaray kullanıyor. Çok güzel şeyler yaşıyoruz. Birbirine sarılanlar, dans edenler, ağlayanlar oluyor. Ben gözüm kapalı şarkı okurken gelip bana sarılanlar oluyor beni öpenler oluyor. Çok yoğun bir duygu akışı var. Bu akışı kaybetmek istemiyorum.

Bir de hüzünlü tayfa var tabii. Arabesk tayfamız bizim olmazsa olmaz, hüzünden, dertten, kederden beslenen. Yerlerde oturup dakikalarca arabesk isteyen oluyor. Kırmamaya çalışıyorum, istekleri seslendiriyorum. Tabii okurken ben de dertsizken dert sahibi oluyorum.'

Alsancak, kadın olduğu için avantajlı olduğunu ve en büyük desteği yine hemcinslerinden aldığını vurgulayarak, 'Bana çiçek atanların yüzde 90'ı kadın. Maddi olarak destekleyenlerin de yine çoğu kadın. Benim için gurur verici. Mesela bastonuyla yürümekte zorlanan bir teyze yanıma gelip 5 lira veriyor. Bu gözlerimi dolduruyor. Onların kalplerine dokunabiliyorsam ben doğru yoldayım demektir.' diye konuştu.

- Durak durak gezen de var, nakdi olmayıp meyve veren sevenlerim de var'

Sesiyle her gün yüzbinlerce insanın kalbine girmeye çalıştığını söyleyen Alsancak, gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Özellikle sosyal medya üzerinden nerede şarkı seslendireceğinin çok sorulduğunu aktaran Alsancak, 'Durak durak gezen sevenlerimiz var. Sağ olsunlar. Ama bir şekilde buluyorlar. O durakta, istasyonda buluyorlar. İki gün önce bir ablamız pazar arabasıyla beni dinlemeye geldi. Oturdu üzerinde nakit kalmamış, yarım saat dinledi. Çok severek dinlediğini fark ettim. Giderken pazar arabasından domates, salatalık, elma çıkardı. Sol tarafıma bir baktım iki tane de simit koymuşlar. Öyle bir kucaklama ki beni aileden biri olarak görüyorlar. İnşallah katlanarak artar bu sevgi seli.' ifadesini kullandı.

Alsancak, kendisine Marmaray'da şarkılarını seslendirme fırsatı verdiği için TCDD'ye de teşekkürlerini iletti.

- 'Güzel bir gün sonu yaşatıyor'

Gün sonu yorgunluğunu atmak için neredeyse her gün Zinnure Alsancak'ın olduğu durağa geldiğini ve uzun süre ayrılmadığını belirten hemşire Nurcan Ünaldı, 'Günün stresini müzik dinleyerek atlatıyoruz. Zinnure Hanım'ın da sesi çok güzel harika. Sürekli dinlemeye geliyoruz.' diye konuştu.

Alsancak'ı sık sık dinlemeye gelen gençlerden Nisanur Kolcu da 'Yarım saattir bekliyoruz. Bizi kırmadı istek şarkımızı seslendirdi. Huzur verici bir sesi var. Çok güzel bir tonu var.' dedi.

Alsancak'ın sıkı takipçilerinden Hediye Taşkıran ,'Sesini çok beğeniyorum, severek dinliyorum. Sosyal medyadan da kendisini çok iyi takip ediyorum. Söylediği şarkılar içten, duygusal. İnsanın yüreğine kadar inebiliyor. Onu çok güzel yerlerde görmek istiyoruz. İçten biri.' sözlerine yer verdi.

Yorum

Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı?

Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı

Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı

Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak?

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.