MALATYA - Doğanşehir'de depremzedelere sıcak yuva olacak 952 kalıcı konut için çalışmalar sürüyor

Genel 27.03.2023 08:36:55 0
MALATYA - Doğanşehir
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Malatya'nın Doğanşehir ilçesine depremzedeler için yapımına başlanılan konutların temelleri - Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ile röportaj MALATYA (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, afetzedeler için yapımına başlanan 952 kalıcı konutun yıl sonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 7 bin evin kullanılamaz hale geldiği Doğanşehir ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) depremzedelerin kullanacağı 952 kalıcı konutun yapımı için Altıntop Mahallesi'ndeki Tavşantepe mevkisinde çalışmalar devam ediyor. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AA muhabirine, depremlerden en çok etkilenen ilçelerden birinin Doğanşehir olduğunu belirterek, '14 bin civarında müstakil dairemiz var ve bunun yaklaşık 7 bine yakını ağır hasarlı, orta hasarlı veya yıkılmış durumda. Bu, ilçe geneline yayıldığı zaman ciddi bir hasar olarak karşımıza çıkıyor.' dedi. Depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi için TOKİ tarafından çalışmaların hızlandırıldığını ve bölgede zemin etüdünün detaylı şekilde yapıldığını vurgulayan Zelyurt, şunları kaydetti: 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda 48 bloktan oluşan 952 daire 2 ayrı firmaya verildi. 16 bloğu bir firma, 32 bloğu diğer firma yapacak. İnşaatlarımız başladı ve temelleri kazıldı, demirleri bağlandı. Burası zemin olarak incelendi. Fay hatları incelendi. TOKİ'ye burayı önerdiğimiz zaman geldiler, zemin ve etüt çalışmalarını tekrar yaptılar. Fay hatlarına baktılar ve 12 Mart'ta çalışmalara başlandı. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.' Zelyurt, konutların yapılacağı arazinin Doğanşehir Belediyesi tarafından TOKİ'ye tahsis edildiğini aktardı. - 'Hedeflenen 11. ayın sonuna yetiştirmek' Kalıcı konutların yıl sonuna yetişmesi için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü vurgulayan Zelyurt, sözlerini şöyle tamamladı: 'Hedeflenen 11. ayın sonuna yetiştirmek yani yıl sonunda teslim etmek. Şimdi 952 konut yapılıyor ama ilçemizdeki yıkılan bina sayısına baktığımız zaman burası ilk etapta yetersiz gibi görünüyor. Ancak ilçe merkezinde şu anda yeniden imar planlaması yapılıyor. Bu planlamanın akabinde bir çarşı merkezi oluşturulacak. Çarşı merkezinin etrafındaki yerlere zemin durumuna göre yerinde binaların yapılması, müsait olan yerlere yeniden kısıtlı imar verilmek suretiyle yapılaşmaya gidilecek. Bu yapılaşma yeterli olmazsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'un ifadesine göre de buraya tekrar 952'nin haricinde yeniden binalar yapılması kararlaştırılacak. İlk etapta hızlı şekilde 952 konutumuz başlamış ve tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah yıl sonunda depremzedelerimiz buralarda evlerine oturmak suretiyle eski hayatlarına dönecekler diye planlıyoruz.'
Yorum
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.