Lise Kantininde Kanlı Infaz: Eski Hükümlü Hizmetli İki Kadını Öldürdü

Giresun Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğle saatlerinde yaşanan tüyler ürpertici olay, okul camiasını ve tüm şehri yasa boğdu.

Gündem 9.05.2025 13:54:00 0
Lise Kantininde Kanlı Infaz: Eski Hükümlü Hizmetli İki Kadını Öldürdü

Giresun Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğle saatlerinde yaşanan tüyler ürpertici olay, okul camiasını ve tüm şehri yasa boğdu. Edinilen ilk bilgilere göre, okulda hizmetli olarak görev yapan A.T. (55), henüz belirlenemeyen bir nedenle lise kantininde çalışan Rana Çavuşoğlu ve kız kardeşi Gonca Çavuşoğlu'na ateşli silahla saldırdı. Olay yerinde can veren iki kız kardeşin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından kaçan zanlı için geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Giresun’da Lisede Silahlı Saldırı: Eski Hükümlü Hizmetli İki Kardeşi Öldürdü!

Giresun'da Aksu Mahallesi'nde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi, bugün öğle saatlerinde akıl almaz bir trajediye sahne oldu. Okulun hizmetli kadrosunda görevli olan 55 yaşındaki A.T., henüz nedeni tam olarak anlaşılamayan bir şekilde lise kantininde çalışan Çavuşoğlu kardeşleri, Rana ve Gonca'yı silahla vahşice katletti. Bu korkunç olay, eğitim camiasında derin bir üzüntü ve şok yaratırken, zanlının geçmişiyle ilgili ortaya çıkan detaylar olayın vahametini de ortaya koydu..

Katil Zanlısı Firarda!

Edinilen bilgilere göre, A.T.’nin bir süre önce cezaevinden tahliye edildiği ve eski hükümlü kadrosundan topluma kazandırılmak amacıyla okulda işe alındığı ortaya çıktı. Yetkililer, olayın nedenine ilişkin detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Eski Hükümlü Kadrosundan İşe Alınmıştı

Edinilen bilgilere göre, A.T.’nin bir süre önce cezaevinden tahliye edildiği ve eski hükümlü kadrosundan topluma kazandırılmak amacıyla okulda işe alındığı ortaya çıktı. Yetkililer, olayın nedenine ilişkin detaylı bir soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Yetkililerden Açıklama Geldi

Giresun Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili resmi açıklamalar yaparak soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Okul yönetimi ve öğrenciler büyük bir şok içinde. Veliler, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Giresun'da yaşanan bu elim olay, eski hükümlülerin topluma entegrasyonu konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bir yandan bu bireylerin topluma kazandırılması önemli bir sosyal sorumluluk olarak görülürken, diğer yandan potansiyel risklerin de göz ardı edilmemesi gerektiği açıkça görülüyor. Bu tür görevlendirmelerde, hükümlülerin işe uygunluğu, psikolojik durumları ve potansiyel risk değerlendirmelerinin çok daha kapsamlı ve titiz bir şekilde yapılması gerektiği uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor.

Bu vahim olay, okulların güvenliği konusunu da yeniden gündeme taşıdı. Öğrencilerin ve okul personelinin güvenliğinin sağlanması için alınması gereken ek önlemler, güvenlik protokollerinin gözden geçirilmesi ve okul psikologları ile rehber öğretmenlerin bu tür hassas durumlarda daha aktif rol alması gerektiği vurgulanıyor.

Giresun Sosyal Bilimler Lisesi'nde yaşanan bu trajik olay, sadece yerel değil, ulusal düzeyde de derin bir üzüntüye yol açtı. Rana ve Gonca Çavuşoğlu'nun acı kaybı, topluma kazandırma projelerinin uygulanmasında daha dikkatli ve özenli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin bu olaydan gerekli dersleri çıkararak benzer trajedilerin yaşanmaması için daha etkin önlemler alması bekleniyor. Kaçan katil zanlısının yakalanmasıyla birlikte olayın tüm detaylarının aydınlatılması ve adaletin tecelli etmesi en büyük temennimizdir.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.