10860,80%-0,58
42,22% 0,05
48,80% -0,16
5539,53% 1,95
9150,54% 1,49
Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencileri için geliştirdiği MEBİ platformunu artık ortaokul öğrencilerinin kullanımına da açtı. Yeni düzenleme ile birlikte 5, 6 ve 8. sınıf öğrencileri LGS sürecine ücretsiz ve dijital destekle hazırlanabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital eğitim yatırımlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bakanlık, daha önce lise öğrencilerinin ve mezunlarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ücretsiz hazırlanabilmesi için hayata geçirdiği MEBİ (Milli Eğitim Bireysel Öğrenme) platformunu, artık ortaokul öğrencilerinin erişimine de açtı. Bu adımla, özellikle Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlığında fırsat eşitliği sağlanması hedefleniyor.
MEBİ platformu, bugüne kadar lise öğrencileri arasında büyük ilgi görmüş, soru bankaları, deneme sınavları ve konu anlatımlarıyla YKS hazırlığında önemli bir kaynak haline gelmişti. Bakanlık, bu başarıyı ortaokul seviyesine taşıyarak 8. sınıf öğrencilerinin LGS’ye ücretsiz ve dijital ortamda hazırlanabilmesini sağlıyor.
Yeni düzenleme yalnızca 8. sınıf öğrencilerini değil, aynı zamanda 5. ve 6. sınıfları da kapsıyor. Böylece öğrenciler, sınav yılına gelmeden önce farklı derslerde temel kazanımlarını güçlendirebilecek.
Platformun daha etkin kullanılabilmesi için MEB, ülke genelinde tanıtım çalışması başlattı. Bakanlık tarafından gönderilen resmi yazıya göre, 26 Eylül Cuma günü ikinci ders saatinde tüm ortaokullarda MEBİ tanıtım videoları izletilecek. Ayrıca okulların görünür alanlarına bilgilendirme afişleri asılacak ve yapılacak veli toplantılarında ailelere platformun kullanımı detaylı şekilde anlatılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, MEBİ’nin ortaokullara açılmasıyla birlikte öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerine daha fazla destek sağlanacağını vurguladı. Dijital içeriklerin herkes için ücretsiz sunulması sayesinde, öğrencilerin sosyoekonomik durumlarına bakılmaksızın aynı kaynaklardan faydalanabileceği ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçleneceği ifade edildi.
Eğitim uzmanları, MEBİ’nin ortaokullara açılmasını önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor. Veliler ve öğrenciler, sınav hazırlığında erişilebilir kaynakların artmasının özellikle kırsal bölgelerde eğitim kalitesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.