LGS soruları nasıldı kolay mı zor mu Türkçe matematik fen zorluk düzeyi

LGS soruları nasıldı kolay mı zor mu? Türkçe matematik fen zorluk düzeyi analizi.

Eğitim 3.06.2024 08:51:00 0
LGS soruları nasıldı kolay mı zor mu Türkçe matematik fen zorluk düzeyi

Liselere geçiş Sistemi kapsamında milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan LGS İle ilgili Merak edilen ise soruların zorluk düzeyi oldu. Peki LGS'de SORULAR zor muydu kolay mıydı? İşte sosyal medyada yapılan bir analiz:

LGS sınavı sona erdi. Sınav soruları nasıldı? Kolay mıydı, zor muydu? İŞTE ilk yorumlar...

LGS Sözel Bölüm Değerlendirmesi 

Türkçe: 
Görsel ve grafik soruları farklı ve uzun olduğu için uğraştırıcı
Dil bilgisi kolay
Anlam bilgisinde celdiriciler kuvvetliydi

İnkılap:
Önceki yıllara göre özellikle 2 soru çok zorlayiciydi. Diğer sorular standart
İngilizce: Meb örnek sorulara benzer nitelikteydi. 
Din kültürü: Bilgi soruları öğrencileri zorlamış görünüyor onun haricinde değişik bir durum yok.

Fen Bilimleri ve Matematik geçen yıllara nazaran daha kolay olduğu belirtiliyor. 

*”Matematik çok zor değil. Aksine çok kolay sorular var. Alışılmış soru tarzları var. Öğrenciler ben bunun benzerini yapmıştım demiştir hep.” 2-3 tane dikkat isteyen ayırtedici soru var onu yapan full yapar. *”Türkçe 2-3 soruya çokdikkat etmek gerekiyor. Küçük ayrıntılar var “

Siz de aşağıdaki bölümden sınavla ilgili yorumlarınızı bize gönderebilirisiniz...

Sözel Bölüm Kitapçığı için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Kitapçığı için tıklayınız.

MEB SONUÇLARI 28 HAZİRAN’DA AÇIKLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı 2 Haziran’da düzenlenen merkezi sınavın tamamlanmasının ardından değerlendirme işlemlerine başlayacak. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen LGS sınav sonuçları 28 Haziran’da erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek. Sınav sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek.

Öğrenciler sınav sonuçları ekranında ilgili derslerden doğru-yanlış cevap sayılarını ve toplam puanlarını görüntüleyebilecek.

Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.