LGS sınavında tam puan alan Mardinli öğrenci Galatasaray Lisesi'ni istiyor

- Kasımiye Ortaokulu mezunu Cıvan Çelik: - 'Disiplinli, planlı ve programlı çalıştım. Okulumu ve ailemi gururlandırdım'

Genel 28.06.2024 14:40:05 0
LGS sınavında tam puan alan Mardinli öğrenci Galatasaray Lisesi

MARDİN (AA) - Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde yaşayan ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alan Cıvan Çelik, Galatasaray Lisesi'nde okumak istiyor.

Sınıf öğretmeni Ali ve ev kadını Yasemin Çelik çiftinin oğlu Cıvan Çelik, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan alan 352 öğrenci arasına girmeyi başardı.

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, Çelik'i mezun olduğu Kasımiye Ortaokulunda ziyaret ederek başarılarının devamını diledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Duyan, aynı okulda 3 senedir bu başarının istikrarlı şekilde sürdüğünü söyledi.

Bu yıl da Cıvan'ın tüm soruları yanıtladığını kaydeden Duyan, "İstikrarlı bir şekilde devam ediyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Başarılı öğrencimize sürpriz hediyelerimiz var." dedi.

Cıvan Çelik de sınavda tam puan aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir duygu. Disiplinli, planlı ve programlı çalıştım. Okulumu ve ailemi gururlandırdım. Emeği olan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Galatasaray Lisesi'ne gitmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü Abdulkadir Korhan ise okullarının sürekli başarıyla anıldığını, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Korhan, "Öğrencilerimiz buraya çalışarak, emek vererek geldiler. 4 yıllık bir sürecin sonucunda bu başarıyı elde ettiler. İnşallah çocuklarımız istedikleri liseye yerleşir. Çok gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Baba Ali Çelik, oğlu Cıvan'ın çok meraklı ve çalışkan olduğunu, boş zamanlarında bol bol kitap okuduğunu anlattı.

Oğlunun sınavda iyi bir sonuç aldığını dile getiren Çelik, bu konuda evladına destek veren öğretmenlere teşekkür etti.

Yorum
2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.