KKTC'de sürücü kurslarından koltuklu eylem

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sürücü kurslarının sahipleri ve eğitmenler, sınavların yeniden başlatılması için meclis önünde eylem yaptı.KKTC'de sürücü kursları...

Dünya 7.12.2020 16:49:57 0
KKTC
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sürücü kurslarının sahipleri ve eğitmenler, sınavların yeniden başlatılması için meclis önünde eylem yaptı.
KKTC'de sürücü kursları sahipleri ve eğitmenler, korona virüs salgını nedeniyle 1 Kasım'da durdurulan ehliyet sınavlarının yeniden başlatılması için meclis önünde eylem yaptı. Eylemciler, talepleri gerçekleşmezse daha büyük ve şiddetli bir eylemle meclis önüne geleceklerini belirtti. Eylemcilerin araçları meclis önünde uzun kuyruklar oluştururken, trafik tek şeritten sağlandı. Polis meclis içerisinde ve dışında güvenlik önlemleri aldı. Araçlarına astıkları pankartlarla korna çalarak meclis önüne gelen eylemciler, yanlarında getirdikleri koltuğu da meclis kapısının önüne bıraktı. Eylemciler, getirdikleri koltuğa oturup vekillere tepkilerini dile getirdi.
Eylemde konuşan Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği Başkanı Emirzade Tilki, 'Ağlanacak halimize gülüyoruz' diyerek 1958 yılından bu yana kendi yağlarıyla kavrulduklarını ve bu günlere geldiklerini kaydetti. Şoför okulları olarak gelmiş geçmiş hükümetlerin koltuk kavgası ve menfaatleri nedeniyle bu hale düştüklerini savunan Tilki, 'Toplumumuzu kilitlemişlerdir' dedi. Tilki, kendisi, yönetimi ve şoför okulları eğitmenleri olarak yaklaşık 150-200 kişinin çalmadıkları kapı kalmadığını söyledi. Tüm siyasi partilerle görüştüklerini, Cumhurbaşkanlığı'na kadar çıktıklarını ifade eden Tilki, 'Maalesef hükümetin ve Bakanlar Kurulunun olmayışı bizleri bu durumlara getirdi. Şoför okulları 40 gündür evlerine ekmek götüremeyecek durumdadır. Acı ve gerçek' şeklinde konuştu.
Okulların eğitimlerini durdurduğunu, elektrik parasını, borçlarını, kredi kartlarını ödemeyecek durumda olduklarını dile getiren Tilki, 'Bunlara sebep, yaşananlara seyirci kalan koltuk sevdasıyla uğraşan meclis içindeki arkadaşlarımızdır' ifadelerini kullandı.
Eylemcilerle görüşerek sorunlarını dinleyen UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner ile Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, CTP Milletvekilleri Erkut Şahali, Fikri Toros ve Doğuş Derya, gerekli çözümün bulunulması konusunda destek olacaklarını belirttiler.
(İHA)
Yorum
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.