10924,53%-1,34
42,20% 0,24
48,86% 0,30
5429,94% 0,77
9007,06% 0,59
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde jandarma ekipleri, üniversite öğrencileri arasında satışa sunulmak istenen binlerce sentetik hapı ele geçirdi. Ankara’dan gelen ticari takside yapılan aramada 3 kişi yakalanırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda sentetik hap bulundu.
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde jandarma ekipleri, üniversite öğrencilerine yönelik büyük bir uyuşturucu sevkiyatını önledi. Ankara’dan gelen bir ticari takside yapılan aramada ve sonrasında şüphelilerin adreslerinde, piyasa değeri yüksek 5 binin üzerinde sentetik hap ve sentetik ecza tozu ele geçirildi. Çeşitli suçlardan kayıtları bulunan 3 kişi gözaltına alınarak adli süreç başlatıldı.
Kırıkkale Yahşihan'da Büyük Uyuşturucu Operasyonu: Üniversite Öğrencilerini Zehirlemek İsteyen Şebeke Çökertildi!
Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yahşihan ilçesindeki uygulama noktasında gerçekleştirdiği başarılı operasyonla, üniversite öğrencilerine satılmak üzere piyasaya sürülmek istenen binlerce sentetik uyuşturucu hapına el koydu.
Ankara istikametinden gelen bir ticari taksiyi durduran jandarma ekipleri, araç içerisinde bulunan üç yolcunun durumundan şüphelendi. Yapılan üst aramalarında ve sonrasında gerçekleştirilen kapsamlı incelemelerde şok edici miktarda uyuşturucu maddeye ulaşıldı.
Gözaltına alınan A.I. (24), S.O. (27) ve İ.Ö.K. (40) isimli şahısların üzerinde yapılan aramalarda:
581 adet sentetik ecza hapı
116 gram (464 adet eşdeğeri) sentetik ecza tozu
tespit edildi. Ancak operasyon, şüphelilerin Ankara’daki adreslerinde yapılan aramalarla genişletildi. Adreslerde yapılan detaylı aramalarda ise piyasa değeri oldukça yüksek olan 4 bin 94 adet sentetik hap daha ele geçirildi. Toplamda 5 binden fazla sentetik uyuşturucu maddeye el konulmuş oldu.
Yaklaşık 40 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Yahşihan ilçesinde, ele geçirilen bu büyük miktardaki hapın, özellikle gençler ve öğrenciler arasında satışa sunulmak istendiği değerlendiriliyor. Uyuşturucu ticareti, bu tür öğrenci yoğunluğunun olduğu bölgelerde ne yazık ki sıkça karşılaşılan bir tehlike olarak öne çıkıyor.
Çeşitli suçlardan adli kayıtları bulunan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı. Jandarma ekiplerinin, uyuşturucu şebekesinin bağlantılarını ve satış ağını çözmeye yönelik soruşturması titizlikle devam ediyor.