14182,78%0,27
42,73% 0,03
50,28% 0,21
5961,07% -0,02
9607,06% 0,04
Kıbrıs Türk eğitim ve mücadele tarihinde önemli bir iz bırakan emekli öğretmen ve müfettiş Hasan Gürdallı, bugün hayatını kaybetti. Aynı zamanda Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı'nın babası olan Gürdallı, yarın Vadili'de düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.
Kıbrıs Türk Eğitimine Adanmış Bir Ömür: Hasan Gürdallı Hayata Veda Etti
Kıbrıs Türk eğitim camiası ve kamuoyu, bugün değerli bir ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı'nın babası olan emekli öğretmen Hasan Gürdallı, bugün itibarıyla hayata gözlerini yumdu.
Hasan Gürdallı, yarın Vadili köyünde ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.
20 Nisan 1939'da Vadili'de dünyaya gelen Hasan Gürdallı, yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkına hem eğitimci hem de bir mücahit olarak hizmet verdi. Öğretmen Koleji'nden mezun olduktan sonra birçok farklı ilkokulda öğretmenlik yaptı. Turunçlu, Gazimağusa, Kuruova, Kaleburnu ve Vadili'de görev alan Gürdallı, daha sonraki yıllarda okul müdürlüğüne yükseldi. Yeşilköy, Yeni Erenköy, Dikmen, Lefkoşa Şehit Yalçın, Şehit Ertuğrul ve Çağlayan ilkokullarında müdürlük yapan Gürdallı, kariyerini Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Dairesi Müdürü olarak tamamlayarak emekli oldu.
Tüm hayatını eğitime ve Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesine adayan Hasan Gürdallı, ardında saygın bir miras bıraktı.
TAK Müdürü Fehmi Gürdallı'nın Babası, Değerli Eğitimci Hasan Gürdallı Vefat Etti
Kıbrıs'ın yetiştirdiği en önemli eğitimcilerden biri olan Hasan Gürdallı, bugün sevenlerini ve Kıbrıs Türk kamuoyunu yasa boğdu. Kıbrıs Türk Ajansı (TAK) Müdürü Fehmi Gürdallı'nın babası olan Hasan Gürdallı'nın vefat haberi, büyük üzüntüyle karşılandı.
Kıbrıs Türk'ünün Geleceğine Işık Tuttu
20 Nisan 1939'da Vadili'de dünyaya gelen Hasan Gürdallı, Öğretmen Koleji'nden mezun olduktan sonra yıllarca adanın farklı köşelerinde öğretmenlik yaparak sayısız öğrencinin hayatına dokundu. O, sadece bir öğretmen değil, aynı zamanda Kıbrıs Türk'ünün varoluş mücadelesinde aktif rol alan bir mücahitti.
Kariyerinde adım adım yükselerek birçok ilkokulda müdürlük görevi üstlenen Gürdallı, emekli olmadan önce Milli Eğitim Bakanlığı'nda Teftiş Dairesi Müdürü olarak önemli bir görevde bulundu. O, öğretmenlikten yöneticiliğe, sonrasında ise üst düzey bir bürokrata dönüşerek, Kıbrıs Türk eğitim sisteminin gelişimine büyük katkılar sağladı.
Kıbrıs'ın eğitimine ve milli davasına adanmış bu değerli ismin cenazesi, yarın ikindi namazını müteakip Vadili'de toprağa verilecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.