Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,17% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6061,51% 1,51
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Kaybedeni olmayan futbol turnuvasının şampiyonu, Diyarbakırlı depremzede çocuklar oldu

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: - 'Gençlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz, inşallah biz de başka bir zamanda bu gençlerimizle bir arada oluruz' - Ağrı Valisi Mustafa Koç: - 'Diyarbakır takımı şampiyon oldu, biz onlar?

Genel 17.09.2023 16:59:17 0
Kaybedeni olmayan futbol turnuvasının şampiyonu, Diyarbakırlı depremzede çocuklar oldu

AĞRI (AA) - Ağrı'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek amacıyla düzenlenen "UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası"nın şampiyonu Diyarbakırlı depremzede çocuklar oldu.

Kentte, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisince (UYAFA), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı Valiliği ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi işbirliğiyle depremzede çocukların katılımıyla 5 gün süren "UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası" tamamlandı.

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden gelen çocuklar ve onlarla dayanışma göstermek amacıyla çevre illerden gelen arkadaşlarının katıldığı turnuvanın son gününde deprem bölgesi Diyarbakır takımı ile Şırnak takımı finalde karşılaştı.

Kıyasıya mücadelenin olduğu maçta Diyarbakır takımı rakibini 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Diyarbakırlı depremzede çocuklar, maçın ardından rakip futbolcuları tebrik edip halay çekerek şampiyonluklarını kutladı.

Turnuvada birinci olan Diyarbakır, ikinci olan Şırnak, üçüncü olan Ağrı takımlarına kupa, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen takıma ise centilmenlik kupası verildi.

Turnuvaya katılan tüm sporculara, Vali Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, UYAFA Genel Başkanı Necati Alkıç, UYAFA Kurucu ve Onursal Başkanı Özcan Şimşek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din tarafından madalyaları verildi.

Etkinliğe telefonla bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, turnuvaya katılan çocukları tebrik edip emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Deprem felaketi sonrasında yaşadığımız acıları bir nebze unutturmak için yapılan bu çalışmaları tebrik ediyorum. Tüm sporcular tarafından bu turnuvanın sahiplenilmesi ve güzel bir süreç ortaya konduğu için de teşekkür ediyoruz. Ağrı'da böyle bir organizasyonun yapılması ve bu organizasyon sonucunda elde edilen gelirlerin depremle ilgili konularda kullanılması bizleri mutlu ediyor. Gençlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz, inşallah biz de başka bir zamanda bu gençlerimizle bir arada oluruz. İnşallah güzel bir turnuvada biz de bu gençlerimizle final oynarız."

Vali Koç da turnuvanın kaybedeninin olmadığını anımsatarak, kazananın kardeşlik ve çocukların unutamayacakları güzel bir 5 gün olduğunu anlattı.

Depremlerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için ilk günden bu yana devlet ve milletin ele ele vererek elinden geleni yaptığını ifade eden Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Çoğunluğu deprem bölgesinde yaşayan 250 çocuğumuzu misafir ettik. İçlerinde Nahçıvan'dan gelen çocuklar da vardı. Çarşamba günü çok güzel bir açılışla başlayıp bugün de final maçıyla tamamladık. Diyarbakır takımı şampiyon oldu, onları tebrik ediyoruz ama bu turnuvanın kaybedeni yok. Hepsini tebrik ediyoruz. Allah bir daha memleketimize böyle acıları yaşatmasın. Depremlerde ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Ağrı'mızda bu çocuklarımızı misafir etmekten son derece mutlu olduk. Çocukların heyecanı ve yüzlerinden onların da mutlu olduğu izlenimi bizde hasıl oldu. İnşallah bu tür organizasyonlar ilimizde artarak devam eder."

Vali Koç, çocukların kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezerek vakit geçirdiğini aktardı.

Diyarbakırlı depremzede futbolcu Osman Efe Şenzek ise şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yorum

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.